arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Ellansé

Er bestaan fillers in alle soorten en maten. Er kan in eerste instantie een onderscheid worden gemaakt tussen een filler met hyaluronzuur en een biostimulator.

Het grote verschil tussen deze twee is dat een filler met hyaluronzuur de rimpel opvult en een biostimulator (lees: Radiesse, Sculptra en Ellansé) dit ook doet, maar dat er bij deze filler ook de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Hierdoor vindt er bij een biostimulator ook nog een verjonging van de huid plaats.

ellanse

Het nadeel van een biostimulator is dat deze niet gebruikt kan worden voor alle rimpels. Zo is hij bijvoorbeeld niet geschikt voor de behandeling van rimpels op de bovenlip.

Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: “Zowel Radiesse als Sculptra kunnen niet op de bovenlip geïnjecteerd worden. Bij beide fillers bestaat er in dit gebied kans op hypercollageenvorming. Vanwege de verdeling is niet altijd goed te voorspellen hoeveel collageen er aangemaakt wordt en is de kans op onderhuidse bobbeltjes groter.”

Toch heeft cosmetisch arts Rogier Meulenaar naar eigen zeggen een techniek gevonden, waardoor hij toch gebruik kan maken van de biostimulator Ellansé. Deze filler is volgens Rogier elastischer en makkelijker te verdelen, waardoor deze wel te gebruiken is voor de behandeling van rimpels op de bovenlip. Rogier: “Om het risico op hypercollageen te verkleinen, verdun ik de Ellansé met lidocaïne. Op deze manier kan ik toch een biostimulator gebruiken, waardoor er ook het voordeel van huidverjonging is.”

“Door de filler te verdunnen met lidocaïne is de verspreiding van de filler beter, maar is de behandeling ook minder pijnlijk.”

In deze video zie je hoe Rogier 3 vrouwen behandelt met Ellansé.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram