arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

De Smartphone-rimpel

Smartphone rimpel-2

Nieuw fenomeen: de smartphone-rimpel

Eerlijk gezegd ben ik eigenlijk de hele dag mijn mobiele telefoon kwijt. Ik leef met mijn iPhone, maar dit zorgt er automatisch voor dat ik hem op de gekste plekken laat slingeren. Superhandig natuurlijk dat mobiele telefoons tegenwoordig zo klein zijn, maar ondertussen ben ik minimaal 3x per dag mijn iPhone kwijt.

Nu blijkt dat het maar goed is dat ik mijn telefoon af en toe even niet bij me heb, want onderzoek wijst uit dat het veelvuldig checken van je e-mail, sms’jes en appjes op je mobiele telefoon zorgt voor een nieuw fenomeen: de smartphone-rimpel.

Smartphone rimpel-5

Botox tegen de smartphone-rimpel

Ik verwacht gelukkig niet dat na dit artikel het Apple-aandeel ineens gaat zakken, maar de iPhone is natuurlijk dramatisch voor je rimpels. De smartphone-rimpel ontstaat namelijk, omdat we te veel naar een te klein scherm staren. Dat veelvuldige turen zorgt voor een diepere fronsrimpel, kraaienpootjes en andere fijne lijntjes rondom de ogen.

Apple doet met het grotere scherm van de iPhone 5 nog wel een goede poging om de smartphone-rimpel te voorkomen, maar dat is nog niets vergeleken met bijvoorbeeld het scherm van het toestel van Samsung. Ik snap dan ook dat de Samsung Galaxy S3 uitgeroepen is tot smartphone van het jaar. Zou de jury er ook rekening mee hebben gehouden dat deze telefoon smartphone-rimpels voorkomt?

Gold tot voor kort altijd ‘hoe kleiner hoe beter’, die trend lijkt nu een beetje te veranderen, zeker op het gebied van smartphones. Vroeger waren juist de kleine, mobiele telefoons populair, nu lijkt het erop dat mobiele telefoons weer groot mogen zijn en vooral ook een groot scherm moeten hebben.

Smartphone rimpel

Samsung Galaxy S3 beter voor je rimpels dan de iPhone

Het schijnt zelfs dat je aan je rimpels zou kunnen zien wat voor toestel je hebt. Hoe kleiner het toestel, hoe dieper de rimpels. Oeps…

Volgens de plastisch chirurgen en cosmetisch artsen is botox vanzelfsprekend de oplossing voor de  iPhone- of Blackberry-rimpel, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Daarom geef ik in deze video vijf tips om een smartphone-rimpel te voorkomen. Alvast een voorproefje: als je geen smartphone-rimpel wilt krijgen, dan kijk je dit filmpje natuurlijk niet op je mobiele telefoon, maar gewoon op de laptop.

Furrow op Instagram