arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Check je huid!

Check je huid!

Een moedervlek die steeds een klein beetje groter wordt, een pigmentvlek die ineens een andere kleur krijgt, of een wondje dat maar niet wil genezen: het zijn allemaal symptomen van huidkanker. Je eerste reactie is waarschijnlijk: ‘dat gebeurt mij toch niet‘, maar huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Het wordt per jaar namelijk bij zo’n 36.000 mensen vastgesteld.

Maar ook als je geen vlekjes hebt, bestaat de kans op huidkanker. Vooral als je een lichte huid hebt en snel verbrandt moet je opletten. Als je er vroeg bij bent, heb je kans dat de gevolgen niet zo heftig zijn.

Dat is ook de reden dat het Huidfonds de campagne  ‘Check jij je huid?’ in het leven heeft geroepen. Het doel van deze campagne is om iedereen bewust te maken van huidkanker en hoe je deze kunt voorkomen (lees: dat je je vanaf nu nog beter gaat beschermen tegen de zon).

foto

Check je huid!

Tijdens de nationale huidkankerdag op zaterdag 17 mei kun je bij verschillende ziekenhuizen en klinieken terecht om alles te weten te komen over huidkanker en ook om je huid te laten checken.

In deze video vertellen dermatologen Menno Gaastra en Elian Brenninkmeijer van Centrum Oosterwal je alles over huidkanker en hoe je je huid moet checken.

 

Furrow op Instagram