arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ben jij blij met jouw borsten?

Ben jij blij met jouw borsten?

Echte schoonheid zit vanbinnen, dat weet iedereen inmiddels. Maar wat als diezelfde schoonheid voor een hoop problemen zorgt?

Borstvergroting

Een borstvergroting is (nog steeds) één van de meest populaire cosmetische ingrepen. In Nederland hebben zo’n 200.000 vrouwen ervoor gekozen om hun borsten te laten vergroten. Wereldwijd gaat het om naar schatting 1,5 miljoen implantaten per jaar.

Er zijn dan ook talloze redenen om voor een borstvergroting te kiezen. Na een zwangerschap, omdat je borsten a-symmetrisch zijn, ‘gewoon’, zonder echte aanwijsbare reden een maatje meer of omdat je toe bent aan een wissel van implantaten; veel vrouwen hebben jaren geleden al een borstvergroting gehad die nu niet meer voldoet aan hun eisen, of past bij hun lichaam van nu.
Maar vergeet ook niet de vrouwen die -helaas- een reconstructie hebben moeten ondergaan, maar met borstimplantaten en eventueel gecombineerd met eigen vet (weer) heel gelukkig zijn.

Van een kleine B naar een C. Of een implantaatwissel naar een dubbel D? Er gelden geen regels voor een borstvergroting en welk schoonheidsideaal voor jou geldt, heb je helemaal zelf in de hand.


Blije borsten? Bekijk hier de video waarin 4 vrouwen tot in detail vertellen over hun positieve ervaringen met hun borstvergroting.

Veiligheid

En maak je je zorgen over de veiligheid? Niets is zeker in het leven, maar gelukkig heeft de (technische) ontwikkeling niet stilgestaan en zijn er implantaten die volledig innoveerd zijn op veiligheid en esthetisch resultaat.

In 1962 werden er voor het eerst borstvergrotingen uitgevoerd met de ouderwetse gladde implantaten. Allemaal leuk en aardig, maar de kans op kapselvorming en andere complicaties is groot.
30 jaar later zijn de ruwere, getextureerde implantaten geïntroduceerd. Goed, maar ook goed genoeg? Bij deze protheses is de kans op kapselvorming minder, maar er komen er andere nadelen aan het licht met nog steeds relatief hoge complicatiecijfers tot gevolg.

Motiva

Maar er is goed nieuws; de afgelopen decennia is er nauwlettend onderzoek gedaan naar de verschillende complicaties en vooral hoe je deze kunt voorkomen.
Om de veiligheid en gezondheid te verbeteren heeft Motiva in 2010 een totaal innovatief implantaat ontwikkeld.

Met dit implantaat is de kans op complicaties teruggebracht naar minder dan 1%. En door een geheel ander soort oppervlakte samen met een natuurlijk meebewegende, onbreekbare gel zijn deze implantaten nu celvriendelijker dan voorheen.
Bovendien zijn deze implantaten voorzien van de BluSeal, een garantie voor een volledig omsloten barier layer rondom het implantaat dat gel bleeding voorkomt en hebben de implantaten een slimme transponder zodat je altijd weet welk implantaat je bij je draagt.

Maar genoeg gelezen, tijd om echt verhalen van echte vrouwen te zien. Kijk je mee met deze blije vrouwen?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram