arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Anti-aging make-uptips

Nu is het natuurlijk het mooiste als je ’s ochtends wakker wordt als natural beauty, maar vaak heb je nog wel werk te doen voordat je daadwerkelijk de straat op kunt.

Make-up is er in eerste instantie voor gemaakt om je mooier te maken en kan zelfs een hoop verdoezelen. Zo is een concealer geweldig om donkere wallen onder je ogen te verbregen en vaak doen een beetje mascara en een lipgloss ook al wonderen op een officiële off-day. Met deze anti-aging make-uptips zie je er niet alleen mooier uit, maar lijk je ook nog eens 10 jaar jonger:

Natuurlijke kleur lipstick

Vermijd een te donkere lipstick als je jonger wilt lijken. Een donkere kleur geeft je vaak een hardere look en laat je lippen juist kleiner lijken. Daar kunnen zelfs de beste fillers niet tegenop.

Als deze donkere lippenstift aan het eind van de dag ook nog eens in je rokerslijntjes zit, ben je eerder aan het agen. Wil je dat mensen je jonger schatten dan kun je het beste een natuurlijke kleur lippenstift gebruiken die bij je huid en haarkleur past. O, en wat lipgloss in het midden van je onderste lip maakt je ook jonger.

anti-aging-make-uptips-2

Perzikkleurige blush

Ook de kleur van je blush is niet geheel zonder risico met een ‘rijpere huid’. Zelfs met fillers in je jukbeenderen kan een te donkere blush nog voor hamsterwangen zorgen. Kies wat vaker voor een lichtroze blush of een perzikkleurige, want die kunnen je wangen juist liften.

anti-aging-make-uptips-1

Minder poeder

Rimpels zijn genadeloos en poppen op de meest ongelegen momenten op. Vooral na een korte nacht zijn fijne lijntjes ineens extra zichtbaar. Foundation en poeder zijn er niet voor bedoeld om rimpels te verbergen, dus doop je gezicht niet ineens helemaal onder. Door bijvoorbeeld alleen wat poeder aan te brengen op je neus, kin en voorhoofd, heb je kans dat je daardoor juist weer jaren jonger door lijkt.

Behoefte aan nog meer anti-aging make-uptips? In de video legt visagist Mari van de Ven uit hoe je met een paar simpele trucjes nog jonger lijkt.

 

Furrow op Instagram