arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De kin is in

TRENDALERT: De kin is in!

Wie had dat gedacht? De kin is in. Nadat hij een tijdlang in de vergetelheid heeft gezeten is de kin terug van weggeweest.

Onafhankelijk cosmetisch arts Aleid Koppius: “De kin is heel lang een vergeten behandelindicatie geweest. Toch kan een mooie, sterke kin juist heel belangrijk zijn om bepaalde verhoudingen in je gezicht kloppend te maken."

Misschien niet een verbeterpunt dat als eerste bij je opkomt, maar het is wel een hele dankbare behandeling. Je kan een te grote neus optisch verkleinen door je kin wat meer naar voren te brengen.

Vooral als je (regelmatig) fillers gebruikt. "Het opvullen van jukbeenderen, wangen of lippen met fillers kan al snel overbehandeld lijken als je een zwakke kin hebt. Als je dan ook je kin extra aanzet met een filler kun je de neus-kinverhouding verbeteren en je gezichtsverhoudingen ‘meer optimaal’ maken.
Misschien ietwat technisch, maar als het puntje van je neus en het puntje van je kin en profiel één lijn zijn, komt dit de verhoudingen in je gezicht veelal ten goede.
"

De kin is in. "Misschien niet een verbeterpunt dat als eerste bij je opkomt, maar het is wel een hele dankbare behandeling. Je kan een te grote neus optisch verkleinen door je kin wat meer naar voren te brengen."
Hetzelfde geldt voor een te lang voorhoofd. "Je voorhoofd kan extra groot lijken als je kin te kort is. Door je kin te accentueren met fillers en te ‘spelen’ met verhoudingen in je gezicht kan je voor een waanzinnig verschil zorgen."

Teruggetrokken kin

En dan is er nog de teruggetrokken kin. "Over dankbare behandelingen gesproken. Bij een teruggetrokken kin, waarbij de kin naar achter staat, kunnen de spieren rond je mond zich ook anders gedragen, omdat ze meer ruimte hebben om te bewegen. Je trekt putjes in je kin, krijgt een horizontale rimpel en je onderlip kan overmatig pruilen. Door met fillers deze projectie weer te herstellen gaan de spieren zich ook weer gezond gedragen."


Onderkin

De onderkin daarentegen is uit. "Het zoemt al een tijdje rondom Belkyra, in de U.S. bekend als Kybella. Het wordt gezien als dé trend voor 2018/2019, omdat je met deze injectie plaatselijk vet kunt oplossen."

Iets 'vriendelijker' dan een liposuctie van je onderkin. "Belkyra is een synthetische variant van deoxycholinezuur, dat van nature ook in je lichaam voorkomt. Het zuur maakt dat plaatselijk vet wordt afgebroken en wordt geabsorbeerd in het gebied van de (dubbele) onderkin. Met een gestroomlijnde kin als gevolg."

Inmiddels kun je voor de behandeling van je onderkin met Belkyra terecht bij verschillende klinieken in Nederland. Hou rekening met een vanafprijs van 1000 euro voor het verminderen van je onderkin.

Furrow op Instagram