arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ultrasoon-1

Wordt een filler sneller afgebroken als je een ultrasoonbehandeling hebt laten doen?

Wordt een filler sneller afgebroken als je een ultrasoonbehandeling hebt laten doen?

Ultrasoon is een beautybehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de fractionele laser, is ultrasoon geen medisch apparaat.

Met behulp van geluidsgolven zorg je ervoor dat een serum of crème beter wordt opgenomen door de huid en tegelijkertijd afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Meestal wordt deze behandeling gecombineerd met de welbekende microdermabrasie.

De ultrasone golven zijn vergelijkbaar met de geluidsgolven die ook worden gebruikt bij echo’s van baby’s en zijn dus helemaal veilig. Ondanks dat het een redelijk oppervlakkige behandeling is, is het advies om na een fillerbehandeling niet meteen onder het ultrasoon-apparaat te gaan liggen. 

ultrasoon

Ultrasoonbehandeling

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat je fillers sneller worden afgebroken door de geluidsgolven. De behandeling wordt enigszins afgeraden, omdat er een minimale kans bestaat dat de magnetische kop de fillers kan verplaatsen.

Door met een magnetische kop over je huid te glijden wordt ervoor gezorgd dat een serum of crème in de diepere lagen van de huid terechtkomt. Op deze manier wordt er druk op de huid uitgeoefend en bestaat de mogelijkheid dat fillers zich verspreiden. En daarnaast kan het zijn dat je na een fillerbehandeling nog last hebt van blauwe plekken of zwellingen. Ook dan is het advies om de huid minimaal één week met rust te laten. Hetzelfde geldt trouwens voor botox. Iedere vorm van druk kan in de eerste uren voor een verplaatsing zorgen.

ultrasoon-2

Pas als de fillers niet meer kunnen verschuiven (lees: na 14 dagen), botox door de spieren is opgenomen en alle blauwe plekken en zwellingen zijn verdwenen, kun je zonder zorgen weer een ultrasoonbehandeling ondergaan.

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Goodskin Trik-Aktiline Plus winnen ter waarde van 39,95 euro. Kortom: stel je vraag.

 

 

Furrow op Instagram