arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zomer crème

Welke crème kun je het beste in de zomer gebruiken?

Is het beter om in de zomer een andere dagcrème te gebruiken dan in de winter? En moet je dan alleen een andere dagcrème gebruiken of ook andere reiniging en zonnebrandcrème?

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Een verandering van het seizoen kan betekenen dat de conditie van je huid ook verandert. Hogere temperaturen, andere weersomstandigheden en de airconditioning spelen een rol, maar dat hoeft niet per se. Uiteindelijk is elke huid weer anders."

Toch is de overgang van de winter naar de lente/zomer een goed moment om je huidverzorgingsritueel onder de loep te nemen: “Is je huid droog, breng dan het vochtgehalte van je huid weer op peil met een hydraterende crème. Sowieso is het goed om in de zomer je huid extra te hydrateren; langdurige blootstelling aan de zon kan je huid ook extra uitdrogen. Maar dat betekent niet dat je gelijk het roer helemaal hoeft om te gooien: "Het gaat vaak om kleine aanpassingen, zoals het toevoegen van een serum, moisturizer of een vochtinbrengend masker."

Pigmentvlekken

En dan zijn er nog de gevreesde pigmentvlekken. "In de winter volstaat vaak een factor 20, maar als je gevoelig bent voor pigmentverschuivingen dat zul je toch echt moeten overstappen naar een zonnebrandcrème met een factor 30, of zelfs 50."

Ben je gevoelig voor pigmentvlekken dan kun je ze in de zomer (bijna) niet voorkomen. "Met name uva brengt het pigment naar boven. Stap wel al in het voorjaar over op een hogere factor, om de schade zo veel mogelijk te beperken."

Vitamine A-zuurcrème

Mocht je hydrochinon of vitamine A-zuurcrème gebruiken, dan kun je dit in de zomer in principe gewoon blijven doen: "Zolang je uit de zon blijft, kun je deze producten ook gewoon in de zomer gebruiken. Maar let op: het is zeker niet de bedoeling dat je in de felle zon gaat liggen. Als je drie weken met vakantie gaat is het niet heel verstandig om nog door te gaan.”Furrow op Instagram