arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mesotherapie-nadelen

Wat zijn de nadelen van meso therapie?

Ik heb last van een droge huid en overweeg mesotherapie, maar is dat niet gevaarlijk? Wat doet deze behandeling voor je huid en zitten er nadelen aan?

Schoonheidsspecialiste Evelien Leijten: “Mesotherapie is een behandeling waarbij met behulp van minuscule naaldjes vitamines, mineralen, peptides én hyaluronzuur in de tweede huidlaag (de opperhuid) van je gezicht worden gebracht. Het doel van deze behandeling is in eerste instantie om de conditie van je huid te verbeteren.”

Fruitzuurpeeling

Vooral als je last hebt van een droge huid kan mesotherapie uitkomst bieden: “Hij is ideaal voor in de winter, maar ook na een (zon)vakantie kan je huid wel wat extra ondersteuning gebruiken. Door hyaluronzuur rechtstreeks in de huid te voegen zorg je ervoor dat de vochtbalans van je huid weer op peil wordt gebracht en herstel je het natuurlijke volume.”

Daarnaast kun je mesotherapie ook goed combineren met andere (huidverbeterende) behandelingen: “Met een fruitzuurpeeling, vochtinbrengend masker, maar ook met bindweefselmassage. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zorg je voor nog meer resultaat en kun je werken aan een verbetering van de structuur van je huid, het verkleinen van je poriën, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en natuurlijk het verstrakken van je huid.”

Mesotherapie met naalden

Eén van de nadelen van deze behandeling is dat er naalden worden gebruikt, maar ondanks dat is de behandeling compleet veilig én doet hij geen pijn. “Om daadwerkelijk voor huidverbetering te kunnen zorgen is het belangrijk dat de ingrediënten direct in de lederhuid worden geplaatst. Hiervoor wordt er gebruikgemaakt van minuscule naaldjes. Afhankelijk van de dikte van je huid hebben de naaldjes een lengte van 0,01 of 0,02 mm.”

Juist vanwege het gebruik van natuurlijke ingrediënten is mesotherapie ook zo populair: “Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je voor kiest, maar in principe worden er lichaamseigen stoffen gebruikt en zijn deze ook weer biologisch afbreekbaar.”

Resultaat mesotherapie

Je ziet in principe meteen resultaat van de behandeling: “Mesotherapie is geschikt voor alle leeftijden en je kunt ook heel gericht werken: rondom je mond, de neus-lippenplooi of je fronsrimpel. Je kunt deze behandeling aanpassen aan je huidtype en de behoeftes.”

“Afhankelijk van je huidconditie en wat je wilt bereiken kun je kiezen voor één behandeling of voor een kuur die bestaat uit meerdere behandelingen. Maar zoals met alles vraagt ook mesotherapie om onderhoud.”

Het is trouwens wel belangrijk dat je niet meteen na de behandeling de sportschool in duikt of de sauna bezoekt: “Dat is zonde, want dan transpireer je alle actieve stoffen er meteen weer uit.” En over het gebruik van make-up na afloop hoef je je ook geen zorgen te maken: “Je huid ziet er na de behandeling zo mooi uit, dat je eigenlijk niks nodig hebt. Om over de dag daarna nog maar te zwijgen.”

Furrow op Instagram