arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wat te doen tegen donkere kringen?

Wat te doen tegen donkere kringen onder je ogen?

Wat te doen tegen donkere kringen? Hoe krijg ik de wallen onder mijn ogen weg? Is laser een goede behandeling?

Esthetisch arts Stephan Marks: “Voordat je kijkt naar een oplossing, is het goed om eerst de oorzaak van je donkere kringen te achterhalen. Zo kan er sprake zijn van volumeverlies, pigmentatie (met een genetische component) of een dunne huid, waarbij de bloedvaatjes doorschijnen.”

Pigmentatie

Vooral de eerste oorzaak is makkelijk oplosbaar. “Worden je donkere kringen veroorzaakt door volumeverlies, dan is een hyaluronzuurfiller bijna altijd eerste keus.” Heb je last van pigmentatie dan wordt het een heel ander verhaal. “Het pigment is moeilijk te behandelen. Met fillers los je het probleem niet op en het pigment onder je ogen reageert niet (of nauwelijks) op laser.”

Ook hydrochinon crème zorgt niet voor een verbetering van je wallen: “Het is onduidelijk waarom het niet werkt, maar uiteindelijk is waarschijnlijk de beste oplossing om het pigment onder je ogen met make-up te camoufleren. Met behulp van een crème met een optical diffuser, een concealer of foundation kan je ervoor zorgen dat het licht zo gereflecteerd wordt dat donkere kringen minder opvallen.”

Laserbehandeling

Heb je last van een dunnere huid onder je ogen dan ligt een laserbehandeling voor de hand: Vitamine A-zuurcrème om je huid te verstevigen en afhankelijk van je leeftijd en de conditie van je huid kun je daarnaast ook nog voor een laserbehandeling kiezen. En vergeet ook de IPL/OPL niet voor het verminderen van doorschijnende bloedvaatjes .”

Geen enkele behandeling is zonder risico, maar dat betekent niet dat je de donkere kringen onder je ogen dan maar moet accepteren. “Hoe dichter je bij het oog komt, hoe voorzichtiger je te werk moet gaan. Maar als de ingreep goed gebeurt, dan hoef je je weinig zorgen te maken over eventuele bijwerkingen. Het risico weegt niet op tegen het voordeel.”

Kosten behandeling donkere kringen

De kosten hangen natuurlijk nauw samen met de behandeling: “En het feit of je alleen de onderoogleden behandelt. Vaak gaat het om een combinatie met een behandeling van de bovenoogleden. Voor fillers geldt dat je gemiddeld rond de 500 euro betaalt en hou rekening met een bedrag van 800 euro voor een laserbehandeling.”

Furrow op Instagram