arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers V-effect

Wat is de beste behandeling om je neus-lippenplooi te verminderen?

Wat is de beste behandeling om je neus-lippenplooi te verminderen?

Esthetisch arts Stephan Marks: “De neus-lippenplooi is meestal een kwestie van veroudering, maar er spelen zich wel twee belangrijke processen af: je huid wordt slapper, maar daarnaast krimpt je hoofd ook aan de binnenkant. Naarmate je ouder wordt, neemt namelijk ook je bot,- spier en vetvolume af.”

En het is de combinatie van huidverslapping en volumeverlies die voor een verschuiving van vet en voor de beruchte neus-lippenplooi zorgt. “Het vet onder je huid zit niet los, maar is verdeeld in verschillende compartimenten. Als je jong bent, zitten deze compartimenten keurig vast tussen je huid en je botten en je spieren. Als je ouder wordt krijgen ze door huidverslapping en/of volumeverlies de ruimte om te gaan bewegen. En onder invloed van de zwaartekracht zakken ze (helaas) naar beneden.”

Het is het vetcompartiment dat vanaf je neus richting de zijkant loopt, dat voor de grootste problemen zorgt: “Dat vetcompartiment drukt naar beneden en dat zie je terug in je gezicht in de vorm van de neus-lippenplooi.”

Neus-lippenplooi verminderen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zodra je geconfronteerd wordt met de neus-lippenplooi. “Je kunt je huid strakker maken met een laser of met een facelift. En dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om je neus-lippenplooi te verminderen met filler.” 

Met behulp van fillers in je wangen kun je ook de neuslippen-plooi verminderen. Stephan: Door het volumeverlies in de wangen te compenseren zorg je ook voor de gewenste lift.” En dan kun je ook nog kiezen voor symptoombestrijding, waarbij je de neuslippenplooi zelf met fillers opvult. “Hierbij speelt je leeftijd vaak een rol. Als je nog jong bent, en je wilt fillers in je wangen vermijden, dan is er geen enkele reden om de neuslippenplooi niet direct op te vullen.”  

Beste behandeling neuslippen-plooi

Elke behandeling heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo speelt bij de laser de downtime een rol en heeft hij als nadeel dat je het vetverlies aan de binnenkant niet oplost. “Het heeft dus alleen zin om hiervoor te kiezen als huidverslapping de voornaamste oorzaak van jouw neus-lippenplooi is.” Hetzelfde geldt voor een facelift. “Natuurlijk verminder je de neus-lippenplooi zodra je de huid straktrekt, maar waarschijnlijk zul je daarnaast ook nog met fillers het volumeverlies moeten bestrijden.”

En dan spelen de kosten natuurlijk ook nog mee: “Bij het direct opvullen van de neus-lippenplooi heb je vaak aan 1 ml genoeg. Als je het volumeverlies in de wangen compenseert heb je meestal meer fillers nodig, waardoor de behandeling ook gelijk duurder wordt. Al helemaal als je hem combineert met een laser of facelift.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram