arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Infraroodlamp voor thuis

Wat is de ervaring met infraroodlampen voor thuis?

Hoe zijn de ervaringen met infraroodlampen voor thuisgebruik? Kan je met behulp van deze apparaten echt de aanmaak van collageen en elastine stimuleren? En mag je het ook gebruiken als je botox en fillers hebt?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Infrarood krimpt je collageen wat direct resulteert in een strakkere huid. Daarnaast zet het je fibroblasten aan het werk om zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit is niet meteen zichtbaar en daarnaast zul je een bepaalde diepte in de huid moeten bereiken, wil je hier resultaat van zien. De vraag is of de apparaten voor thuisgebruik überhaupt genoeg energie kunnen geven om effect te hebben."

Het licht van de Baby Quasar LED lampen is van de hoogste kwaliteit, en de technologie is klinisch bewezen door onder andere NASA, en veilig en effectief bevonden voor de behandeling van rimpels en fijn lijntjes door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).


Infrarood

Los daarvan, moet je je überhaupt afvragen of je dagelijks je gezicht wilt blootstellen aan infrarood. "Het is aangetoond dat continue blootstelling van infrarood aan je huid, juist schadelijk kan zijn. Dat is ook de reden dat er steeds meer zonnebrandcrèmes een speciale bescherming bieden tegen deze bron van licht."

Zelfs voor een behandeling in een kliniek geldt dat je je huid niet zomaar onbeperkt kunt blootstellen aan deze bron van licht: "Wil je je hals verstrakken dan zijn er vaak vijf behandelingen nodig van maximaal een halfuur. Dat is totaal iets anders dan dat je jezelf thuis week in week uit met infrarood behandelt. Wil je profiteren van de positieve effecten van infrarood (want die zijn er wel degelijk!), dan moet je hier wel heel bewust mee omgaan."

Daar komt bij dat de effectiviteit van dergelijke apparaten voor thuis ter discussie staat. "De vraag is dan ook of je deze infraroodlampen moet gebruiken als het nog niet is aangetoond dat ze ook echt voor huidverstrakking zorgen."

"Wil je echt je huid verbeteren, dan geldt in de regel meestal 'goedkoop is duurkoop'. Natuurlijk kan je dan niet meteen zeggen dat helemaal niks werkt, maar in de regel geldt het wel voor de meeste lichtbronnen voor thuis."

Fillers

Voor het verstevigen van je gezicht, hals en decolleté kan infrarood zeker van toegevoegde waarde zijn en dat betekent dus niet dat je voortaan deze techniek helemaal achterwege moet laten. "Toch is wel er een groot verschil tussen de producten voor thuisgebruik en in een kliniek. Zonder meteen alle apparaten voor thuisgebruik over één kam te scheren valt over de effectiviteit te twisten en je kan dan ook echt niet verwachten dat de resultaten hetzelfde zijn."

En zowel voor de infraroodapparaten voor thuis als die in een kliniek geldt, dat je er toch rekening mee moet houden dat je ze niet zomaar kunt gebruiken in combinatie met botox en/of fillers. "In tegenstelling tot de professionele apparaten zijn er voor de meeste apparaten voor thuis geen data bekend. Maar dat betekent niet automatisch dat er geen risico's aan verbonden zijn."

Voor lasers en IPL geldt dat als de fillers diep genoeg geplaatst zijn (onder de huid) dat de behandeling niet van invloed is en dat je deze dus zonder zorgen kunt ondergaan na een fillerbehandeling. "Ondanks dat blijft het advies om wel minimaal twee weken te wachten, voordat je een behandeling ondergaat. Voor Infrarood geldt dat je eigenlijk zou moeten wachten totdat het hyaluronzuur grotendeels verdwenen is. En voor de meeste fillers is dat minimaal een halfjaar."

Furrow op Instagram