arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Beste natuurlijke olie voor je gezicht

Wat is de beste natuurlijke olie voor je gezicht?

Wat is de beste natuurlijke olie voor je gezicht?

Silke van der Laan, EmerginC: "Als je een olie wilt gaan gebruiken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moeten houden. Waar het in eerste instantie natuurlijk om gaat is dat de olie die vermeld staat op de verpakking er ook daadwerkelijk in zit. En het liefst ook nog met zo min mogelijk toevoegingen zoals parfum, alcohol en synthetische kleurstoffen."

In mijn ogen is avocado-olie één van de beste. Hij bevat vitamines, mineralen, antioxidanten én is makkelijk in gebruik, omdat hij vrij snel door je huid wordt opgenomen.

Het is ook niet dat zo dat een natuurlijke olie per definitie beter is. "Een natuurlijke olie kan net zo goed een allergische reactie veroorzaken." Hetzelfde geldt voor etherische oliën. "Het klinkt allemaal heel goed, maar een pure, etherische olie is vaak zo krachtig dat hij juist irriterend kan werken. Bij overmatig gebruik kun je zelfs een gezonde huid beschadigen."

Avocado-olie

Het blijft lastig om uit alle oliën de beste olie voor je gezicht aan te wijzen: "In mijn ogen is avocado-olie één van de beste. Hij bevat vitamines, mineralen, antioxidanten én is makkelijk in gebruik, omdat hij door zijn structuur vrij snel door je huid wordt opgenomen." En het is een olie die ook echt iets doet voor je huid. Silke: "Hij doet meer dan alleen hydrateren. Hij verbetert de elasticiteit van je huid en gaat huidveroudering tegen door zijn natuurlijke uv-filter tegen de zon."

Ook met amandelolie zit je meestal wel goed: "Het is een rijke, gebruiksvriendelijke olie waarbij de kans op huidirritatie vrij klein is. Tenzij je allergisch bent voor noten, dan kun je deze olie beter niet gebruiken. En net als avocado-olie bevat hij van nature een SPF, waardoor je automatisch beschermd bent tegen de zon. Met een kleine kanttekening dat je daarnaast ook nog een zonnebrandcrème zult moeten gebruiken, want een olie alleen is niet voldoende."

Goedkoop is duurkoop

Pak trouwens niet zomaar de eerste de beste olie uit het schap: "Goedkoop is in het geval van olie vaak duurkoop. Pure olie kost nu eenmaal veel. Vaak zijn het de toevoegingen die ervoor zorgen dat een product goedkoper wordt. Ik noem geen namen, maar als vitamine E-olie verwerkt zit in 80% minerale olie, dan doet het product uiteindelijk weinig tot niks goeds voor je huid."

Dan is de houdbaarheid nog iets om rekening mee te houden: "Het verschilt per product, maar de meeste natuurlijke oliën zijn beperkt houdbaar. Om te voorkomen dat de olie zijn werking verliest en/of oxideert (vrije radicalen!) en hiermee juist een huidverouderend effect heeft is de manier waarop een olie verpakt is essentieel. "Het draait voornamelijk om praktisch. De olie moet namelijk het liefst licht- en luchtdicht verpakt zijn."

Kunstmatige toevoegingen

En ook hier spelen de toevoegingen weer een rol. "Controleer de ingrediëntenlijst om te kijken welke conserveringsmiddelen er gebruikt zijn om de houdbaarheid te verlengen. Het is enigszins preken voor eigen parochie, maar capsules zijn niet alleen heel makkelijk in gebruik, ze zorgen er ook voor dat de olie (langer) goed blijft."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram