arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Beste dagcrème met SPF

Wat is de beste (dag)crème met SPF?

Wat is de beste (dag)crème met SPF? Of is het toch beter om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken?

Hans Bolder, HB Care: "Alles is beter dan niks, maar als je je echt goed wilt beschermen tegen de zon, dan is een crème met SPF niet voldoende. Dan kan je beter een aparte zonnebrandcrème gebruiken."

Er is alleen een verschil tussen daglicht en zonlicht. "Als je op een bewolkte dag op de fiets naar kantoor gaat, red je het wel met een crème met SPF, maar zodra de zon tevoorschijn komt, dan is het gewoon te weinig."

Alles beter dan niks

Maar nogmaals: alles is beter dan niks. "Een crème met SPF geeft je toch een bepaalde vorm van bescherming. Je wilt te alle tijden voorkomen dat de zon in je huid kan dringen."
Maar dat geldt niet alleen voor de zon. "Het wordt steeds duidelijker dat 'milieuonreinheden' ook hun sporen achterlaten op je huid. Het liefst wil je die vrije radicalen ook neutraliseren."

De beste crème met SPF

Een andere reden om niet volledig te vertrouwen op een crème met SPF is dat een beschermingsfactor de werking van de andere ingrediënten kan beïnvloeden. "Je kan niet zomaar factor 30 in een serum of crème stoppen. Dat kan ten koste gaan van de andere ingrediënten."

Vooral vitamine A en vitamine C zijn hier gevoelig voor. "Een beschermingsfactor kan de werking van andere ingrediënten tenietdoen. Er is steeds meer mogelijk en de technieken worden steeds beter, maar zodra het maar enigszins afbreuk doet aan de kwaliteit van een (dag)crème, dan wordt meestal besloten om geen beschermingsfactor toe te voegen."

Toch zijn er steeds meer huidverzorgingsproducten te vinden met een SPF. "Door de actieve ingrediënten in te kapselen kan je ze stabiel houden en voorkomen dat ze in aanraking komen (botsen) met de SPF. Maar het blijft moeilijk om bepaalde ingrediënten met een beschermingsfactor te combineren."

En een SPF in een dagcrème kan ook een vals gevoel van veiligheid geven. "Het allerbeste blijft om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken. Maar alles is beter dan niks."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram