arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Beste crème voor je huid

Hoe weet je wat de beste crème is voor jouw huid?

Hoe weet je wat de beste crème voor je huid is? Waar moet je op letten?

Cihangul Ozdemir, schoonheidsspecialiste Neoderma: "Het is inderdaad niet altijd even makkelijk om uit het enorme aanbod de beste crème te vinden." Welke crème het meest geschikt is voor jou heeft ook te maken met je huidtype, je leeftijd en welk probleem je wilt behandelen. "Het klinkt tegenstrijdig, maar het is juist goed als je huid niet meteen reageert op een nieuwe crème. Natuurlijk moet je je huid soms even de tijd geven om te wennen aan een product, maar het is niet de bedoeling dat hij continu vet aanvoelt of wekenlang een branderig gevoel geeft."

Ook vlekken en/of een onrustige huid zijn niet normaal. "Verandering kan in het begin misschien voor een reactie zorgen, maar een crème dient zich aan jouw huid aan te passen. En niet andersom."

Een crème kan ook te veel werkstoffen bevatten. Je bent misschien geneigd om meteen voor de meest luxe versie te kiezen, maar soms kan je huid al die ingrediënten niet aan.


Testen

Van proberen kun je leren... "Het is altijd goed om een crème eerst even te testen en te zien hoe jouw huid reageert, voordat je meteen het hele assortiment aanschaft. En dat betekent dat je hem eigenlijk eerst een maand zult moeten proberen."

En neem de moeite om de ingrediëntenlijst te bestuderen. "Het is echt belangrijk om de achterkant te lezen. Het is fijn als een crème zacht aanvoelt, maar hij moet natuurlijk ook wel wat doen voor je huid. Uiteindelijk draait het voornamelijk om de ingrediënten en wat ze kunnen betekenen voor je huid." En daarvoor zul je de boeken in moeten duiken. "Kennis is macht. Je hoeft het heus niet allemaal exact te weten, maar het scheelt al een hoop als je weet wat bepaalde ingrediënten voor je huid kunnen doen."

Less is more

Meer is trouwens niet altijd beter. "Een crème kan ook te veel werkstoffen bevatten. Je bent misschien geneigd om meteen voor de meest luxe versie te kiezen, maar soms kan je huid al die ingrediënten niet aan. Dan is het gewoon te veel van het goede." Dat betekent trouwens niet meteen dat het hele merk ongeschikt is. "Sommige producten zijn leeftijdsgebonden. Een anti-agingcrème voor 45+ is vaak een stuk rijker dan een hydraterende crème die geschikt is voor alle huidtypen."

Of een crème bij jouw huid past, voel je vaak zelf het beste aan. "Je kunt het niet altijd binnen een week zeggen, maar meestal zie je zelf vrij snel hoe je op een (nieuwe) crème reageert. Of niet reageert...
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat hij wel resultaat geeft en eventuele huidproblemen ook daadwerkelijk minder worden. Als je een droge huid wilt verminderen, dan is het wel zo fijn als hij binnen twee maanden minder trekkerig aanvoelt. Hetzelfde geldt voor een crème tegen pigmentvlekken: na een aantal maanden moet je huid wel egaler zijn."

Furrow op Instagram