arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
wenkbrauwlift-1

Wanneer je de fronsrimpel met botox behandelt, krijg je dan ook een wenkbrauwlift?

Wanneer je de fronsrimpel met botox behandelt, krijg je dan ook een wenkbrauwlift?

Stephan Marks: “Als de spieren worden behandeld die normaal gesproken de wenkbrauwen naar beneden liften, krijg je bij een botoxbehandeling automatisch een wenkbrauwlift. Je moet hierbij aan de fronsrimpel denken, maar je bereikt dit effect bijvoorbeeld ook als je botox gebruikt bij je kraaienpootjes.”

wenkbrauwlift-2

Rond je ogen zit een kringspier. Deze zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kan knipogen (en dus kan flirten!). Deze spier trekt aan de wenkbrauw en is verantwoordelijk voor het ontstaan van de bekende kraaienpootjes. Een behandeling van de kraaienpootjes met botox zorgt daarom voor een wenkbrauwlift, aangezien door deze behandeling ook vaak de uiteinden van je wenkbrauwen iets omhoog gaan.”

Maar niet alleen de kraaienpootjes trekken aan je wenkbrauwen, ook je fronsrimpel speelt hier een rol bij. Stephan: “Dat betekent als je je fronsrimpel met botox behandelt dat dit ook een kleine lift van de wenkbrauw met zich mee kan brengen. Dit keer aan de binnenkant van je wenkbrauw.”

wenkbrauwlift-4

Wenkbrauwlift

Toch betekent het niet dat als je je fronsrimpel behandelt met botox dat je opeens bang hoeft te zijn voor de gevreesde Mefisto-look, waarbij de wenkbrauwen zo erg omhoogtrekken dat het lijkt alsof je continu verbaasd kijkt. “Deze Mefisto-look is een heel ander verhaal. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten wordt deze look juist weer veroorzaakt door (te veel) botox in het voorhoofd, maar dan op de verkeerde plek.”

Open blik

Door kleine hoeveelheden botox in en om de wenkbrauwen te spuiten kun je ook een open blik creëren, waardoor je misschien een aantal jaar een ooglidcorrectie kunt uitstellen. “Als je kleine hoeveelheden botox aan de onderkant van de wenkbrauw plaatst heb je ook kans dat de wenkbrauw iets omhooggaat. Dit is vaak onderdeel van de fronsbehandeling. En ook door bijvoorbeeld 2 eenheden in de kraaienpootjes te plaatsen, kan je ervoor zorgen dat de uiteinden van je wenkbrauwen iets omhoog komen te staan.”

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.19.19

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag de Lubex Anti-Age Rich dagcrème winnen ter waarde van 54,95 euro. Kortom: stel je vraag.

Furrow op Instagram