arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine-a-creme-buitenland-3

Mag je vitamine A-zuurcrème kopen én vervoeren vanuit het buitenland?

Mag je vitamine A-zuurcrème kopen én vervoeren vanuit het buitenland?

In tegenstelling tot Nederland kun je vitamine A-zuurcrème in Griekenland, Spanje en Frankrijk gewoon zonder recept kopen. En vaak nog een stuk goedkoper ook. Zo betaal je in Griekenland gemiddeld 13 euro voor een tube van 50 ml. Groots inslaan dus. Maar mag je vitamine A-zuurcrème kopen én vervoeren vanuit het buitenland?

Stephan Marks: “Je mag in Nederland geneesmiddelen voor persoonlijk gebruik vrij vervoeren. Zolang je maar geen handel in vitamine A-zuurcrème begint, is er in principe niks aan de hand. Je kunt natuurlijk niet ongelimiteerd tubes meenemen. Als je ineens een koffer vol vitamine A-zuurcrème over de grens wilt meenemen, bestaat natuurlijk wel de kans dat de douane het vermoeden heeft dat dit niet alleen voor eigen gebruik is en je het ook eventueel wilt gaan verkopen.”

vitamine-a-creme-buitenland-1

Vitamine A-zuurcrème

In plaats van je druk te maken over of je vitamine A-zuurcrème mee mag nemen over de grens, kun je je beter focussen op hoe je het gaat vervoeren. Warme temperaturen zijn namelijk van invloed op de werking: “Het is belangrijk om vitamine A-zuurcrème koel te bewaren. Het liefst ook nog in het donker. Voorkom dus dat je de crème dagenlang in een (hete) auto meesleept, of dat je een tube in de volle zon in de auto laat liggen.”

Vooral in Griekenland is de prijs van vitamine A-zuurcrème een stuk goedkoper. Toch hoef je je geen zorgen te maken of de kwaliteit van de buitenlandse crèmes wel goed genoeg is. Stephan: “Je vindt in de Nederlandse apotheken ook gewoon vitamine A-zuurcrème uit het buitenland. De tube komt ook uit Frankrijk, maar dan met een Nederlandse sticker.”

Vitamine A-zuur mag je dan zonder problemen invoeren, maar je mag in principe geen naalden, morfine of aanverwante pijnstillers meenemen van en naar het buitenland, tenzij je een brief van je huisarts of dokter meeneemt.

Geen vakantie in het vooruitzicht? Via deze online doktersdienst kun je vitamine A-zuurcrème zonder recept bestellen. Klik hier voor meer informatie.

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Riemann P20 winnen ter waarde van 19,90 euro winnen. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram