arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine-C-serum-3

Vitamine C-serum

Waarom is een vitamine C-serum zo belangrijk? En mag je het ook in de zomer gebruiken?

Zeg je antioxidanten, dan zeg je vitamine C. Jaap Bastiaans: “Deze vitamine is één van de krachtigste antioxidanten die ons lichaam kan opnemen. Er zijn maar liefst zeven verschillende vormen van vitamine C en hij is van groot belang voor je huid.”

Vitamine C

Er zit dus niks anders op om dan bergen sinaasappels te eten om maar zo veel mogelijk vitamine C binnen te krijgen. “Het nadeel is dat ons spijsverteringskanaal maar een beperkte hoeveelheid vitamine C kan verwerken. Het heeft ook geen nut om meer te gaan eten, want het teveel aan vitamine C plas je gewoon weer uit.”

vitamine-C-serum-2

Voor een gezonde huid is vitamine C echt onmisbaar. “Helaas is het zo dat de opgenomen hoeveelheid vitamine C door andere organen in het lichaam meestal al is verbruikt, voordat de huid aan de beurt is.”

Het is dus misschien een idee om extra vitamine C te smeren. “Het grote nadeel van vitamine C is dat het erg instabiel is en zodra het in aanraking komt met zuurstof, licht en water de werking ervan vermindert. Het heeft dan ook geen nut om bijvoorbeeld sinaasappels direct op je huid aan te brengen.”

Vitamine C-serum

Je kunt dan eigenlijk ook niet zonder een vitamine C-serum, vooral niet in de zomer. “Deze antioxidant beschermt je niet alleen tegen uv-stralen, maar met terugwerkende kracht herstelt hij ook de beschadiging aan je huid.”

Ook niet geheel onbelangrijk: vitamine C is van invloed op je pigmentvlekken. “Deze vitamine is van invloed op de teint van je huid en daarnaast stimuleert hij ook de aanmaak van collageen. Toch is dit niet het hoofddoel van dit ingrediënt en moet je geen wonderen verwachten.”

vitamine-C-serum-4

 Vitamine C-serum

In het geval van een vitamine C-serum kun je niet kritisch genoeg zijn. Jaap: “Deze vitamine is niet alleen heel instabiel, hij wordt ook moeilijk door de huid wordt opgenomen. In C-Bright van ZO Medical zijn deze beide problemen opgelost. Het product is watervrij, waardoor l-ascorbinezuur niet kan oxideren.”

Furrow op Instagram