arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
peelings-2

Wat is het verschil tussen een AHA peeling en een TCA peeling?

Stephan Marks: “Er zijn verschillende soorten peelings voor het gezicht: alpha-hydroxyzuren (lees: AHA peeling), bèta-hydroxyzuren (BHA peeling), trichloorazijnzuur (TCA peeling) en als laatste de fenolpeeling.”

In principe zijn de AHA en BHA peelings de minst sterke peelings, maar het betekent niet dat als er TCA peeling op de verpakking staat, dat hij meer voor je huid doet. “Voor de sterkte van de peeling is namelijk niet alleen de vloeistof van belang, maar ook de concentratie en met name de hoeveelheid die je aanbrengt.”

Ondanks dat zul je met een AHA-peeling nooit helemaal hetzelfde effect bereiken als met een TCA peeling. “De alpha-hydroxyzuren zoals fruitzuur, glycolzuur en melkzuur hebben als voornaamste doel om je huid te exfoliëren en je (dode) huidcellen op te lossen. De bèta-hydroxyzuren zoals bijvoorbeeld salicylzuur doen in principe hetzelfde, maar dringen dieper door in je poriën en zijn daarnaast ook nog eens van invloed op de talgregulatie. Een ideale peeling dus als je last hebt van een onrustige huid.” 

peelings-1

Verschillende soorten peelings gezicht

“De TCA peeling kun je zien als één van de sterkste peelings en heeft behalve het verwijderen van dode huidcellen ook nog eens een huidvernieuwend effect.”

Een fenolpeeling is de allersterkste peeling, dringt ook het diepst door in de huid en wordt zelfs onder narcose uitgevoerd. “Hoe hoger de concentratie, hoe sneller het zuur in de huid dringt. Daarnaast gaat het er ook echt om wat je met een peeling doet. Zo kan een TCA peeling van 10% door de hoeveelheid waarmee je hem aanbrengt weer dieper gaan dan een TCA peeling van 30%.”

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Qiriness Gold Velvet Toning Lotion winnen ter waarde van 24 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram