arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Stel je vraag

Dia1

Is er een manier waarop je botox sneller kunt laten uitwerken?

Er is in principe geen methode om botox eruit te halen, of ervoor te zorgen dat je botox sneller uitgewerkt is. De meeste mensen vrezen de dag dat ze weer kunnen fronsen, maar als je spijt hebt, of nog erger: in het geval van een hangend ooglid, kan het zijn dat je zoekt naar een manier om ervoor te zorgen dat de botox sneller je gezicht verlaat.

Stephan Marks: “Mocht je na een botoxbehandeling te maken krijgen met een hangend ooglid, dan bieden oogdruppels met iopidine uitkomst. Deze zorgen ervoor dat het ooglid tijdelijk weer omhoog gaat. Je zult een aantal weken, een paar keer per dag deze oogdruppels moeten gebruiken. Helaas bieden deze oogdruppels alleen hulp bij een hangend ooglid. Voor hangende wenkbrauwen zul je juist nog meer botox moeten gebruiken.”

Als je na vitamine A zuur crème een (nacht)crème opsmeert, wordt het werking van de vit-A zuur minder? Word het zuur dan niet minder sterk, of oplosbaar in het crème?

Gezichtscrèmes die de barrière van de huid herstellen (lees: moisturizers met ceramides, cholesterol of vetzuren) zorgen ervoor dat je minder last hebt van de bijwerkingen van het vitamine A-zuurcrème. Deze crèmes sluiten de huid enigszins af, waardoor het vitamine-a zuur minder makkelijk wordt opgenomen. Dat betekent niet dat de vitamine A-zuur niks meer doet, het effect laat alleen langer op zich wachten. Bijkomend voordeel is dus wel dat je minder snel last zult hebt van een droge, rode huid na het gebruik van vitamine A-zuurcrème.

Wil je voorkomen dat je gezichtscrème invloed heeft op de werking van je vitamine A-zuurcrème, wacht dan minimaal 15 minuten met het aanbrengen van je huidverzorgingscrème na het gebruik van de vitamine A-zuurcrème.

Fillers-in-de-zon-1024x682

Heeft gezichtsyoga invloed op je fillers? Worden ze hierdoor sneller afgebroken?

Beweging is van invloed op de afbraak van fillers met hyaluronzuur. Zo zijn de lippen berucht en één van de plekken waar de fillers onder invloed van beweging het snelst afgebroken worden. Een dunne gel in combinatie met veel beweging zorgt ervoor dat de fillers vaak na ongeveer 6 maanden afgebroken zijn.

Toch kun je ook met fillers gewoon aan gezichtsyoga of gezichtsoefeningen tegen rimpels doen. Deze oefeningen kosten maximaal 5 minuten per dag en staan niet in verhouding tot alle bewegingen die je met praten en eten maakt. Je hoeft je dus voor die 5 minuten geen zorgen te maken over je fillers.

Stel je vraag?

Deze week staat ‘Stel je vraag?‘ geheel in het teken van een droge, schrale huid. Heb jij hier in de winter extra last van en heb je een vraag hoe je dit zou kunnen aanpakken of kom je deze periode voor huidproblemen te staan waar je het antwoord niet op weet? Onder de vragen wordt het Embryolisse Smoothing Eye Contour Care ter waarde van 27 euro verloot.

 

Furrow op Instagram