arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
slappe-hals-3

Wat kan je doen tegen een slappe hals?

Wat kan je doen tegen een slappe hals?

Esthetisch arts Stephan Marks: “Een slappe hals is het gevolg van het verlies van collageen en elastine in dit gebied. De meest simpele oplossing is het gebruik van vitamine A-zuurcrème of een crème met retinol uit te breiden naar je hals. Hiermee kun je ook al veel bereiken. Meestal gebruik je een gezichtscrème tot aan je kaaklijn en niet verder.”

Door de vitamine A-zuurcrème ook in je hals te gebruiken, stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, en zorg je dus voor versteviging van de huid. “Je moet alleen geen wonderen verwachten en hou er ook rekening mee dat je hals vaak gevoelig is en je in het begin last kunt krijgen van een rode of geïrriteerde huid.”

Slappe huid laser

Maar meestal is vitamine A-zuurcrème of retinol alleen niet voldoende. “Dan is de huid zo verslapt dat je naar een laser moeten grijpen, of zelfs een halslift moeten overwegen.”

slappe-hals-1

“Behalve de littekens is het nadeel van een halslift dat je wel de overtollige huid wegneemt, maar niets doet aan de stevigheid van de huid. Deze operatie zal de huid niet dikker maken. En hoe dunner de huid is, des te groter de kans dat je de behandeling binnen een aantal jaar weer zult moeten herhalen.”

Met een laser verstevig je wel de huid, maar zul je weer een iets langere adem moeten hebben: “Je hebt minimaal vijf behandelingen nodig. Drie is eigenlijk nooit genoeg. Maar de laser zorgt ervoor dat je fibroblasten collageen en elastine aanmaken en in combinatie met infrarood wordt je huid ook meteen strakker. Door de warmte krimpt de huid en krult het collageen als het ware op.”

slappe-hals-2

Slappe hals fillers

Maar ook met behulp van fillers kun je je hals- en kaaklijn verstrakken: Radiesse wordt veel gebruikt voor de versteviging van de huid in de hals. Deze huidverjongende filler vermindert namelijk niet alleen de beruchte horizontale rimpels in de hals, maar stimuleert ook de aanmaak van collageen. Ook Restylane Skinboosters wordt veel gebruikt om de huid te verstevigen.”

Heb je onbeperkt budget dan zou je zelfs een combinatie van alle behandelingen kunnen overwegen. “Toch is het vaak een keuze tussen een laser en een halslift. De vitamine A-zuurcrème is meestal de eerste stap en versterkt sowieso weer het effect van de laser. Mocht het resultaat dan nog steeds niet voldoende zijn, dan kun je als laatste stap overwegen om de overtollige huid met een halslift te laten verwijderen.”

En natuurlijk is een zonnebrandcrème onmisbaar. “De slappe huid ontstaat door een gebrek aan collageen en elastine. De zon is grotendeels verantwoordelijk voor de afbraak van deze vezels. Zorg er dus altijd voor dat je ook je hals insmeert met een SPF.”

De kosten voor vijf laserbehandelingen bedragen ongeveer 2975 euro en voor een halslift ben je minimaal 4000 euro kwijt.

Stel je vraag

Er zijn nog een hele hoop vragen onbeantwoord. Daarom kun je elke vrijdag een vraag stellen in de nieuwe rubriek ‘stel je vraag‘ op het gebied van huidverzorging, botox, fillers, make-up, vitamine A-zuurcrème, huidproblemen of een algemene vraag over rimpels. Er staat een team van deskundigen voor je klaar: cosmetisch artsen, BN’ers, huidtherapeuten, tandartsen of haarspecialist. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Dus: stel je vraag

Furrow op Instagram