arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
slappe-hals-onderkin-1

Slappe hals onderkin

Is je houding van invloed op de spieren in je hals? Kan het werken achter een computer of het veelvuldig naar beneden kijken op je telefoon voor een slappe hals/onderkin zorgen?

Plastisch chirurg Laura Moojen: “Je houding is in principe niet van invloed op je hals, tenzij je jaar in jaar uit in dezelfde positie zit. Uiteindelijk is de invloed van de zon, roken en schommelingen in gewicht op je huid (en dus je hals!) veel groter.”

“Indirect zorgen de computer en mobiele telefoon wel voor een toename van het aantal chirurgische ingrepen, maar dat heeft meer te maken met de komst van selfies en het regelmatig gebruiken van de webcam.”

Slappe hals onderkin

Zo is afgelopen jaren bijvoorbeeld het aantal kincorrecties enorm gestegen: “Bij het maken van een selfie fotografeer je jezelf soms zo, met je nek in de meest ongunstige stand. Maar ook tijdens het skypen of bij veelvuldig gebruik van de webcam, zit je vaak in een zeer onvoordelige houding. En dit heeft voor meer ontevredenheid gezorgd.”

Dit fenomeen heeft dan ook gezorgd voor een verandering binnen de plastische chirurgie. “De focus is verlegd en we worden letterlijk met onze neus op de feiten gedrukt en ineens moet de verhouding tussen je neus en kin goed zijn. Daarom zie je ook steeds meer implantaten in de kin.”

slappe-hals-onderkin-3

Kinimplantaten hebben als voordeel dat ze ook voor huidverstrakking zorgen en een aanwezige onderkin verminderen. Daarnaast kun je ook met fillers je kin iets naar voren schuiven en zo voor de perfecte verhoudingen zorgen. “Beide behandelingen veranderen de hoek van je kin, maar hebben wel als nadeel dat ze eventuele huidverslapping niet oplossen.”

Huid hals

Bij een slappe hals draait het voornamelijk om het herstellen van de elasticiteit. Laura: “De kwaliteit van de huid speelt een belangrijke rol. Het collageen van je huid neemt af, wat zorgt voor een huidverslapping.”

slappe-hals-onderkin-2

Bij een slappe hals draait het dan ook grotendeels om huidverbetering. “Een diepere (chemische) peeling of de Co2-laser bieden uitkomst. Hou er wel rekening mee dat deze behandelingen een langere downtime hebben. Je bent minimaal één week niet toonbaar. Dat kan een afweging zijn om voor een andere oplossing te kiezen. Tegenwoordig willen we snel herstellen en niemand mag het zien.”

Stel je vraag

Er zijn nog een hele hoop vragen onbeantwoord. Daarom kun je elke vrijdag een vraag stellen in de rubriek ‘stel je vraag‘ op het gebied van huidverzorging, botox, fillers, make-up, vitamine A-zuurcrème, huidproblemen of een algemene vraag over rimpels. Er staat een team van deskundigen voor je klaar: cosmetisch artsen, BN’ers, huidtherapeuten, tandartsen en haarspecialisten. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Dus: stel je vraag.

Furrow op Instagram