arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
verschillende prijzen klinieken

Verschillende prijzen klinieken

Hoe kan het dat er zo'n groot verschil zit tussen de prijzen van klinieken? Zo kost een liquid facelift bij de ene kliniek 3000 euro en bij de andere kliniek betaal je maar 900 euro. Hoe komt de prijs van een behandeling tot stand?

Esthetisch arts Stephan Marks: "De prijs van de behandeling wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid fillers die er gebruikt wordt. Zo kan je een liquid facelift doen met 4 milliliter hyaluronzuurfillers, maar ook met 8."

Meestal wordt tijdens het eerste consult (in overleg) bepaald hoeveel fillers er daadwerkelijk nodig zijn voor het gewenste resultaat: "De hoeveelheid is uiteindelijk prijsbepalend. Om te voorkomen dat je na afloop voor verrassingen komt te staan, is het belangrijk om van te voren goed te informeren naar de hoeveelheid die er gebruikt wordt."

Soort filler

Ook de filler an sich is bepalend voor de prijs: "Er is niet één soort filler op de markt. Er zijn wel 150 verschillende merken, met elk verschillende eigenschappen, kwaliteit en toepassingen."

Hoe duurder de inkoop van de filler, hoe duurder de verkoop. "Als er veel onderzoek is gedaan naar een filler, dan brengt dit vaak een hogere inkoopprijs met zich mee. Ook de ontwikkelingskosten van een filler worden vaak doorberekend in de inkoopprijs. En dus ook in een verkoopprijs."

Prijs

Dat betekent trouwens niet dat een goedkope filler per definitie slechter is. "De prijs zegt uiteindelijk niet alles. Een goedkope filler kan net zo goed zijn. Maar als er veel achtergrondinformatie over het product bekend is, beperk je wel het risico op eventuele complicaties. Het komt er eigenlijk op neer dat je een stukje zekerheid koopt."

Bij het duurste merk moet je rekening houden met een gemiddelde verkoopprijs van 500 euro per milliliter. "Het kan zijn dat je korting krijgt als blijkt dat je tijdens de behandeling meerdere milliliters nodig hebt, maar een prijs van 3000 euro blijkt in de praktijk nog niet eens zo onredelijk."

En zoals altijd is ook de ervaring van de arts mogelijk van invloed op de prijs. "Als de behandeling wordt uitgevoerd door een arts in opleiding, kan het zijn dat je dan korting krijgt. Maar let op: dit is zeker geen vaststaand gegeven. Het is meestal wel zo dat als je model bent tijdens een workshop dat de behandeling dan wel goedkoper is, of zelfs gratis."

Second opinion

Toch zou de prijs niet leidend moeten zijn voor jouw keuze voor een kliniek: "Misschien heb je wel helemaal geen liquid facelift nodig en blijkt dat het beter is om eerst je huid te verstakken met vitamine A-zuur of een retinol crème. En een second opinion kan dan ook nooit kwaad. "Dat kost tijd, maar het zou ook zomaar een hoop geld kunnen besparen."


Furrow op Instagram