arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
maaike5

Helpt een oogcrème tegen wallen?

Oogcrème tegen wallen?

Schoonheidsspecialiste Evelien Leijten: “Wil je je wallen ‘wegsmeren’ dan kun je het beste voor een gel kiezen in plaats van een oogcrème. Een ooggel werkt meestal vochtafdrijvend, waardoor je wallen verminderen. Kies daarom overdag voor een gel en ’s avonds voor een oogcrème. Een crème werkt namelijk verzorgend en komt daarom ’s nachts beter tot zijn recht.”

De do’s and don’ts over het gebruik van oogcrème zijn eindeloos. Tegelijkertijd zijn de adviezen ook nog eens tegenstrijdig. Ook over de juiste volgorde (lees: serum, oogcrème, gezichtscrème) wordt uitgebreid gediscussieerd. “Mijn advies is om sowieso eerst een serum te gebruiken. Na het reinigen van je gezicht breng je dus eerst een serum aan en daarna pas je je oogcrème of ooggel.”

“Een gezichtscrème is meestal een wat voller product en voor een optimaal effect breng je het pas na je oogcrème aan. Hierdoor kan de huid rondom je ogen volop profiteren van de werkzame stoffen in je oogcrème.”

oogcreme-nodig-2

Oogcrème

En dan is er nog de vraag waar je een oogcrème aanbrengt. Evelien: “Je gebruikt een oogcrème of ooggel op het bot (het harde gedeelte) rondom je ogen. Dit geldt zowel voor onder als boven je ogen. Je kunt het product ook nog op je ooglid zelf smeren, maar alleen als je hier tegen kunt. Let erop dat oogproducten altijd nog een beetje gaan lopen. Dat betekent dat het meestal voldoende is om de gel en crème alleen op het harde gedeelte aan te brengen. Uiteindelijk komt het echt nog wel wat dichter bij je ogen.”

De tube verraadt het al: van een oogcrème heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. “Breng een speldenknopje van de oogcrème of ooggel aan op je vinger. Je gebruikt dus echt maar heel weinig. Vervolgens klop je de crème of gel zachtjes in op je huid. Als je elke dag trouw een oogcrème of gel gebruikt en het liefst zelfs ’s ochtends en ’s avonds, kan een oogcrème echt wallen en donkere kringen verminderen.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag No7 Protect & Perfect ADVANCED winnen ter waarde van 27,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram