arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Schermafbeelding 2014-07-24 om 17.49.27

Mag je verschillende soorten fillers met elkaar combineren?

Mag je verschillende fillers met elkaar combineren?

Stephan Marks: “In theorie moet het geen probleem zijn als je verschillende fillers met elkaar combineert, maar in de praktijk blijkt soms dat het toch niet zo’n goed idee is. Er zijn in principe weinig complicaties bekend als het gaat om hyaluronzuurfillers, maar als je bijvoorbeeld permanente fillers hebt, is het wel belangrijk dat je je behandelend arts daarvan op de hoogte stelt.”

Ook de fillers die de aanmaak van collageen stimuleren, zoals Radiesse en Sculptra, moet je niet met elkaar combineren. “De aanmaak van collageen in deze fillers verloopt op een gecontroleerde manier. Zou je tegelijkertijd Sculptra en Radiesse gebruiken, dan zou het kunnen zijn dat de twee elkaar beïnvloeden. Dat zou ook complicaties met zich mee kunnen brengen.”

restylane

Mag je verschillende fillers met elkaar combineren?

Een aanbieding, maar ook een volle agenda van je eigen cosmetisch arts kan de reden zijn om voor een fillerbehandeling voor één keer naar een andere kliniek te gaan. “Mijn advies is om niet zomaar op een aanbieding af te gaan. Je hebt uiteindelijk toch te maken met een medische ingreep.”

“Vergelijk het een beetje met de tandarts. Als hij met vakantie is, ga je voor een controleafspraak ook niet zomaar naar een onbekende tandarts. Dan wacht je meestal totdat hij of zij weer terug is. Natuurlijk is het een andere zaak als het spoedeisend is, maar rimpels vallen daar meestal niet onder.”

Ga je toch graag op aanbiedingen in, dan zou je kunnen overwegen om al je behandelingen in het NVCG-paspoort te laten zetten. In dat paspoort kun je alle details van je cosmetische behandelingen laten opschrijven. “Er zijn nog weinig cosmetisch artsen die met dit paspoort werken, maar het is wel een heel erg handig overzicht. Je kunt het een beetje vergelijken met het medicatieregister van de apotheek, daar staan ook alle medicijnen in die je gebruikt.”

Om problemen te voorkomen is het toch handig om verschillende merken fillers niet met elkaar te combineren. “Als je eenmaal aan een merk begint, zou ik toch bij dat merk blijven. Al helemaal als het goed voelt.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag een No7 Lift & Luminate Day & Night serum winnen ter waarde van 29,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram