arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ultralift-botox

Mag je een Ultralift-behandeling doen als je botox hebt?

Mag je een Ultralift-behandeling doen als je ook botox hebt?

Koen Welsch, Longevity: "Bij de Ultralift wordt gebruikgemaakt van biostimulatie, een vorm van elektrische spierstimulatie. Het doel van deze behandeling is om de spieren in je gezicht te versterken."

Door elke minuut een andere elektrische impuls te geven, verstevig je de kwaliteit van je spieren. Tijdens de Ultralift-behandeling trekken je spieren zich constant samen. "Kortom: het tegenovergestelde van botox, waarmee je juist wilt voorkomen dat de spieren zich kunnen aanspannen. Toch kun je de twee behandelingen uitstekend met elkaar combineren."

Botox

Botox gebruik je voor de behandeling van mimische rimpels, oftewel rimpels die ontstaan door beweging, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. "De Ultralift richt zich vooral op het verbeteren van de conditie van je huid. Door je spieren te verstevigen, lift je je huid en verstrak je de contouren van je gezicht."

Uiteindelijk versnel je met de Ultralift wel de bloedcirculatie, waardoor botox versneld kan worden afgebroken.

De Ultralift en botox mogen dan op het eerste gezicht totaal verschillend lijken, de behandelingen vullen elkaar juist aan. "Mimische rimpels kunnen ook ontstaan door een verlies aan collageen en elastine. Biostimulatie werkt door in alle weefsellagen, zowel in de epidermis, als in de lederhuid en de SMAS-laag. De Ultralift-behandeling versterkt je spieren, maar verbetert ook de bloed- en lymfecirculatie in je huid én geeft een signaal af aan de fibroblasten om meer collageen en elastine aan te maken."


Je kunt de behandelingen dus zonder problemen combineren, maar het is wel verstandig om eerst de Ultralift te plannen en daarna pas botox te gebruiken. "Uiteindelijk versnel je met de Ultralift wel de bloedcirculatie, waardoor botox versneld kan worden afgebroken. En voor een maximaal resultaat is het beter om eerst de conditie van je huid te verbeteren en vervolgens de welbekende puntjes op de i te zetten met botox en/of fillers."

Het kan geen kwaad, maar plan voor de zekerheid 3 weken tussen de twee behandelingen. "Zorg ervoor dat de botox eerst volledig is opgenomen, voordat je biostimulatie toepast."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram