arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rimpels-voorkomen-2

Kun je rimpels voorkomen met vitamine A-zuurcrème?

Kun je rimpels voorkomen met vitamine A-zuurcrème?

Stephan Marks: “Het blijft natuurlijk moeilijk om te bepalen hoeveel rimpels je gehad zou hebben als je geen vitamine A-zuur zou smeren, want het is niet zo dat hij de veroudering ineens helemaal stillegt. Maar vitamine A-zuurcrème heeft sowieso een huidverbeterende functie.”

Vanaf 25 jaar dienen de eerste tekenen van huidveroudering zich aan en loopt de aanmaak van collageen en elastine (drastisch) terug: “Vitamine A-zuurcrème houdt dit verouderingsproces tegen en vergeet ook niet het hydraterende effect van deze crème, waardoor fijne lijntjes automatisch minder worden. Daarnaast reduceert de crème en passant de talgproductie, waardoor hij bijdraagt aan kleinere poriën.”

rimpels-voorkomen-3

Rimpels voorkomen met vitamine A-zuurcrème

Het is bewezen dat vitamine A-zuur huidverbeterend werkt en hierdoor kun je er gemakshalve van uitgaan dat hij ook rimpels kan voorkomen. Toch zul je het verouderingsproces van de huid helaas nooit helemaal kunnen compenseren met dikke lagen vitamine A-zuurcreme. “Wat er onder de huid gebeurt, speelt ook een hele grote rol. Naast huidverslapping, krijg je namelijk ook te maken met onderhuids vetverlies en botafname. En daar helpt deze crème dan weer niet tegen. En uiteindelijk kun je ook niet tegen het ouder worden van de huid op smeren.”

Wil je écht rimpels voorkomen, dan kun je naast het gebruik van vitamine A-zuurcrème ook nog zo veel mogelijk de zon vermijden en stoppen met roken. “Dat zijn toch wel de twee factoren die het hele verouderingsproces enorm versnellen en verantwoordelijk zijn voor de afbraak van collageen en elastine.”

En ook met gezond te eten en sporten bereik je veel. “Een gezonde levensstijl zie je zeker terug aan je huid. Een betere doorbloeding, een stralende huid en gezonde glans zijn meestal het gevolg van het regelmatig bezoeken van de sportschool.”

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag een Dermalogica Protection 50 sport + After Sun-repair winnen ter waarde van 79,90 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

 

Furrow op Instagram