arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tanning2

Is bruin worden slecht voor je huid?

Is bruin worden slecht voor je huid?

Stephan Marks: “Niemand vindt het leuk om wit terug te komen van vakantie. Het hoort er ook wel een beetje bij en het zou gek zijn als je niet met een bruin kleurtje van de camping in Frankrijk terugkomt. Toch kan ik het niet mooier maken dan het is: iedere keer dat je bruin wordt, word je ook een stukje ouder.”

Toch kun je wel wat doen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Stephan: “Als je dan toch de zon in gaat, gebruik dan minimaal factor 30. En niet alleen in je gezicht, maar over je hele lichaam. Het is namelijk het belangrijkst om te voorkomen dat je verbrandt. Verbranding moet je zien als een extreme vorm van zonbeschadiging.”

Wil je (nieuwe) rimpels voorkomen, dan zul je je moeten houden aan het standaardadvies. Dus het liefst niet in de zon tussen 11.00 en 15.00 uur en dus minimaal factor 30 gebruiken. “Houd je aan deze factor 30 gedurende de hele vakantie. Maak niet ineens de fout door aan het eind van de vakantie zonnebrandcrème met factor 10 te gebruiken. Verbranden is sneller gebeurd dan je denkt.”

En als je dan toch verbrand bent, dan zit er niks anders op dan de komende dagen uit de zon te blijven en je huid de tijd geven om te herstellen.

De enige manier om bruin te worden zonder dat je huid schade oploopt is met behulp van zelfbruiners of met spray-tan. En ook in wortelsap vind je het geheim van een gezond kleurtje. Stephan: “Ik moet toegeven, daar word je ook wel een beetje oranje van. En je moet er ook weer niet te veel van drinken, want er zit vitamine A in. Vooral dus oppassen met wortelsap als je zwanger bent.”

En onderschat ook een goede doorbloeding van de huid niet. Dit geeft ook kleur aan je gezicht. Scrubben, dagelijks je huid masseren en af en toe een wijntje op zijn tijd geeft hetzelfde effect als een weekendje Spanje.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.19.19

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag 6 hyaluronzuur gezichtsmaskers winnen van Princess Skincare ter waarde van 90 euro. Kortom: stel je vraag.

Furrow op Instagram