arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Krijg je van scrubben een dunnere huid?

Het lijkt soms alsof je door je huid te scrubben een dunnere huid krijgt. Het tegenovergestelde is echter waar. Door je huid te scrubben zorg je er wel voor dat de buitenste huidlaag (lees: hoornlaag) dunner wordt, maar je stimuleert er tegelijkertijd de celvernieuwing in de diepere huidlagen mee. Met als gevolg een stevigere en dikkere huid.

Stephan Marks: “De huid vernieuwt zichzelf ongeveer in 28 dagen. De cellen uit de onderste huidlaag schuiven langzaam door naar boven. Als je jong bent duurt dit proces ongeveer 4 weken, maar helaas is het zo dat als je ouder wordt, de cellen langer ‘aan de oppervlakte’ blijven liggen. Gevolg: een grauwe, doffe teint. Door je huid te exfoliëren kun je ervoor zorgen dat de dode huidcellen sneller worden verwijderd.”

 

dunnere-huid-scrubben-2

Scrub vs. zuren

De huid verliest zonder enige hulp nog steeds miljoenen huidcellen per dag. Toch is het nog steeds goed om je huid hier een handje mee te helpen door te exfoliëren. Dit kun je doen met een ‘scrub‘, maar ook met behulp van zuren, oftewel met AHA’s (Alpha Hydroxy Acid) en BHA’s (Beta Hydroxy Acid). Die verwijderen ook dode huidcellen, maar dan op een chemische manier. Door de dode huidcellen regelmatig te verwijderen zorg je voor een stralende, frisse en egalere huid.

Stephan: “Hoe beter je scrub, hoe minder ze je huid beschadigen. In slechte scrubs vind je vaak alleen schelpenzand die wel de dode huidcellen verwijderen, maar tegelijkertijd de huid beschadigen. De betere, maar vaak ook duurdere scrubs bevatten geen schelpenzand, maar bijvoorbeeld kristallen. En er worden vaak ook nog werkzame stoffen zoals antioxidanten aan toegevoegd.”

Het scrubben zorgt niet alleen voor een frisse en stralende teint, maar door de dode huidcellen te verwijderen die geen functie meer hebben, zorg je er ook voor dat de ingrediënten uit je antirimpelcrème beter worden opgenomen.

Stephan: “Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het aantal keer dat je moet scrubben en het verschilt ook van persoon tot persoon. Wij adviseren in onze kliniek je huid minimaal 2x per week te exfoliëren. En vergeet niet: je hebt altijd wel wat dode huidcellen nodig, die hebben namelijk ook een functie.”

Stel je vraag?

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, tandartsen of haarspecialisten zullen één  of meer vragen beantwoorden. Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag de Neoderma Blue Blood Gel winnen ter waarde van 47,20 euro, dus stel je vraag.

Furrow op Instagram