arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
kleine-littekens-gezicht-verwijderen-2

Kleine littekens gezicht verwijderen

Wat is de beste manier om kleine littekens in je gezicht te verwijderen?

Een puistje dat een rood vlekje heeft achtergelaten, een koortslip die elke keer op dezelfde plek terugkomt of misschien heb je zelfs nog een klein litteken uit je jeugd waar je graag van verlost wilt worden. Esthetisch arts Stephan Marks: “Als je eenmaal een litteken hebt, krijg je het nooit meer weg, maar kun je wel veel doen om het te verminderen. Het goede nieuws is dat littekens in de loop der jaren vanzelf iets minder zichtbaar worden.”

Toch betekent dat niet dat je ineens helemaal bij de pakken neer hoeft te gaan zitten. “De 1540 laser is toch wel het meest voor de hand liggend voor de behandeling van littekens.”

Kleine littekens gezicht

Het is vooral zaak om snel te handelen: “Het mooiste resultaat behaal je door littekens binnen vier weken na het ontstaan te behandelen. Als er sprake is van hechtingen, dan kun je de eerste behandeling starten zodra deze eruit gaan. Gaat het om een korstje, dan kun je al een laserbehandeling ondergaan zodra het korstje loslaat.”

Bij rode of paarse verkleuring biedt OPL uitkomst. Maar bij een verdikt litteken adviseren we siliconengel in combinatie met laser.

Tot een jaar na het ontstaan kun je ook met behulp van een laser kleine littekens goed verminderen .“Een litteken krijg je nooit helemaal weg, hoe goed je laser ook is. Een litteken ouder dan 1 jaar zul je intensiever moeten behandelen en het resultaat zal nooit zo mooi zijn als eerder was begonnen.”

kleine-littekens-gezicht-verwijderen-1

Littekens gezicht verwijderen

Geduld is geen schone zaak dus. “Het is niet altijd goed om af te wachten hoe een litteken zich ontwikkelt. Voor je lichaam zou je eventueel dit risico wel kunnen lopen, maar voor je gezicht is het beter om kritisch te zijn.”

Het ene litteken is ook het andere niet: “Bij rode of paarse verkleuring biedt OPL uitkomst. Maar bij een verdikt litteken adviseren we siliconengel in combinatie met laser. En/of een injectie met een corticosteroid. Dat lost het littekenweefsel op.”

En heeft acne zijn sporen nagelaten in de vorm van deukjes en bobbeltjes in je gezicht, dan is een combinatie van de 1540 en de 2940 laser weer de oplossing: “De behandeling van littekens is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Het voordeel bij littekens is dat er bij een juiste behandeling eigenlijk altijd sprake is van verbetering.”

Furrow op Instagram