arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine-a-zuurcreme-koelkast

Is het gevaarlijk om vitamine A-zuurcrème online te kopen?

Waarom is het gevaarlijk om vitamine A-zuurcrème online te kopen?

Niets is zo makkelijk als vitamine A-zuurcrème online bestellen. Esthetisch arts Stephan Marks: “Makkelijk, maar niet zonder risico. Het is niet voor niets dat vitamine A-zuurcrème eigenlijk alleen op recept verkrijgbaar is.”

Behalve eenvoudig is het soms ook gewoon goedkoper om vitamine A-zuurcrème online te kopen. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat je bij een cosmetisch arts ook nog consultkosten moet betalen. “Voor dat geld krijg je wel een digitale huidanalyse (VISIA), een controle van je medische voorgeschiedenis en wordt er samen een persoonlijk behandelplan opgesteld.”

Eigen dokter spelen mag dan misschien makkelijk zijn, het is altijd verstandig om een arts te raadplegen. “Je kunt online misschien wel heel veel informatie vinden, maar deze is niet altijd juist.” Vitamine A-zuurcrème is namelijk niet altijd de beste oplossing. “Als er sprake is van volumeverlies, diepe rimpels of voor de behandeling van de neuslippen-plooi is vitamine A-zuurcrème bijvoorbeeld niet altijd de beste keus.”

Vitamine A-zuurcrème online kopen

Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om een aantal zaken uit te sluiten. “Je mag hem absoluut niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft, maar er zijn ook geneesmiddelen waarvan bekend is dat je ze beter niet kunt combineren met vitamine A-zuurcrème.”

Vitamine A-zuurcrème online bestellen

Als je dan toch besluit om vitamine A-zuurcrème online te bestellen, let er dan wel op dat je dat bij een betrouwbare website (dokteronline) doet. "De kwaliteit van het product is niet altijd gegarandeerd als je vitamine A-zuurcrème bijvoorbeeld via E-Bay bestelt. Het kan zijn dat je te maken hebt met een illegaal product, waarvan je niets weet over de samenstelling, de bewaarcondities en het kan ook zomaar zijn dat de houdbaarheidsdatum inmiddels allang is verstreken.”

Daarnaast zijn de gevolgen van verkeerd gebruik ook één van de redenen om om altijd een arts te raadplegen. “Je moet de eventuele gevolgen echt niet onderschatten. Zodra je te maken krijgt met bijwerkingen, is de begeleiding van een (cosmetisch) arts echt noodzakelijk."

Furrow op Instagram