arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
oogcreme-nodig-1

Is een oogcrème nodig, of is het onzin?

Bijna elk huidverzorgingsmerk heeft wel een oogcrème in het assortiment. Is een oogcrème nodig, of is het allemaal onzin?

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: “Er is veel discussie over het gebruik van een aparte oogcrème en het nut ervan, maar de huid rondom je ogen is bijvoorbeeld anders dan die van je wangen. Hij is dunner en moet anders behandeld worden. Ik ben echt van mening dat dit om een andere aanpak vraagt.”

De huid is vaak ook een stuk gevoeliger. Hierdoor kan het zijn dat je op deze plek eerder last hebt van irritatie. “Retinol is één van de ingrediënten die irriterend kan werken.” Ook een peeling rondom de ogen wordt afgeraden: “De huid is hiervoor echt te kwetsbaar.”

Het is tegelijkertijd het gedeelte van het gezicht waar je de eerste tekenen van ouderdom ziet. “Fijne lijntjes zijn meestal een kwestie van vochttekort. De huid onder je ogen is snel droog. Door een vochtinbrengende oogcrème te gebruiken kun je deze fijne lijntjes onder je ogen relatief makkelijk wegsmeren.”

Na een korte nacht, kan een verkoelende oogcrème dan weer wonderen doen. “Cafeïne werkt ook vochtafdrijvend en als die op de ingrediëntenlijst van je oogcrème staat kan hij voor een vermindering van de zogenoemde ‘puffy eyes’ zorgen.”

oogcreme-nodig-2

Is een oogcrème nodig?

En ook heel belangrijk: zonbescherming. Elian: “Omdat de huid dunner is, is hij ook gevoeliger voor uv-stralen. Make-up mag niet de reden zijn om geen zonnebrandcrème te gebruiken. Alleen al een dagcrème met SPF voorkomt een slappere huid.”

Ook het dragen van een zonnebril kan huidverslapping voorkomen. “Er zijn zelfs speciale zonnebrillen op de markt met een uv-coating, glazen die de huid rondom je ogen beschermen tegen de zon.”

Tegen sommige problemen is trouwens geen enkele oogcrème opgewassen: “Vetweefsel onder je ogen kan ook voor wallen zorgen. Dit probleem kan je niet wegsmeren. Dan is er maar één ding wat echt effect heeft en dat is een onderooglidcorrectie.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Vichy Normaderm Nacht Detox ter waarde van 18,55 euro winnen. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram