arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ingregroeide haren voorkomen

Ingegroeide haren bikinilijn voorkomen (na het waxen)

Ik wax in de zomer altijd mijn bikinilijn, maar heb dan snel last van ingegroeide haartjes. Is er iets wat ik hiertegen kan doen?

Meestal gaat het goed, maar af en toe blijft een haar onder het huidoppervlak steken, met één of meerdere ingegroeide haren tot gevolg. Rita Mended, Delete Waxing: "Te veel dode huidcellen of een verkeerde waxtechniek kunnen voor een geïrriteerde huid, rode bultjes en/of ingegroeide haartjes zorgen." Maar soms is er ook gewoon geen aanwijsbare reden voor. "Alleen gaan ingegroeide haartjes helaas vaak samen met een pijnlijke (onderhuidse) ontstekingsreactie."

De huid 'down under' verschilt niet veel van de huid van je gezicht. "Reinigen, exfoliëren en daarna een verzorgende lotion aanbrengen. Maar vooral scrubben doet wonderen. Niet alleen in het verminderen van ingegroeide haren, maar ook in het voorkomen ervan."

Net zoals je een dagcrème gebruikt voor je gezicht en een bodylotion voor je lichaam, is het ook volkomen normaal om een hydraterende lotion onder je oksels of voor je schaamstreek te gebruiken.

Scrubben

Door je huid na het scheren/ waxen te scrubben, wordt de kans op ingegroeide haren in ieder geval een stuk kleiner. "Vijf dagen na het waxen kun je beginnen met scrubben. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt ervoor dat je haren makkelijker naar buiten kunnen groeien. Door je huid twee of drie keer per week te scrubben voorkom je vaak al een hoop huidprolemen."
Er zijn zelfs speciale producten verkrijgbaar die geschikt zijn voor het (regelmatig( scrubben van gevoelige zones zoals je oksels of schaamstreek. "Soms bevatten deze ook salicylzuur, waardoor ze meteen een ontstekingsremmend effect hebben."

Daarna kan de verzorgende lotion van stal gehaald worden: "Net zoals je een dagcrème gebruikt voor je gezicht en een bodylotion voor je lichaam, is het ook volkomen normaal om een lotion onder je oksels of voor je schaamstreek te gebruiken. Hiermee kun je ook eventuele littekens en/of rode plekjes verminderen die ontstaan zijn door ingegroeide haartjes. Misschien overbodig om te zeggen, maar bij een gevoelige, geïrriteerde huid is het beter om zo min mogelijk producten te gebruiken met parfum. En alcohol is natuurlijk ook een no-go."

Kanten ondergoed

En wil je elk risico op onderhuidse ontstekingen voorkomen, dan zul je kanten strings tijdelijk moeten verruilen voor katoenen ondergoed. "Het dragen van strakke kleding kan ook irritatie met zich meebrengen."
En ga ook vooral niet
met naalden en pincetten in de weer. "Hiermee vergroot je het risico op een bacteriële infectie, wat weer in een steenpuist of haarnestcyste kan uitgroeien."

Meestal komt het namelijk allemaal vanzelf weer goed: "Als een ingegroeid haartje niet vanzelf geneest, kan een schoonheidsspecialist, (huis)arts of dermatoloog dit verwijderen."

Furrow op Instagram