arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooi-haar-winter-1

Grijze uitgroei bijwerken

Ik wil mijn grijze uitgroei niet meer bijwerken. Heb je tips hoe ik dat kan doen?

Haarspecialist Ferry Loeve: “Er zijn maar weinig mensen gezegend met mooi, zacht en natuurlijk grijs haar. Het is echter waarschijnlijker dat jouw grijze haar van nature dof is en voor een vale uitstraling zorgt.”

Helemaal niet meer bijwerken is dan ook geen optie: “Eigenlijk niet. Vooral in de periode dat de eerste grijze haren zich aandienen totdat het moment dat je haar echt helemaal grijs/grijs is, zul je het moeten onderhouden. Alleen niet door krampachtig vast te blijven houden aan je natuurlijke kleur.”

Naarmate je ouder wordt, verandert de kleur van je huid en je zult de kleur van je haar hierop aan moeten passen. “Mijn advies is dan ook om eerder voor een lichtere dan voor een donkere tint te kiezen.”

grijze-uitgroei-blond-haar-2

Grijze uitgroei highlights

In de winter ben je ook al snel geneigd om voor een donkere kleur te kiezen, maar in deze periode is je huid bleker en kun je juist met behulp van je haar kleur aan je gezicht geven. “Om je grijze uitgroei minder op te laten vallen, kun je bijvoorbeeld ook highlights laten zetten.”

Door te werken met highlights zie je je uitgroei ook minder snel. “Vooral het bijwerken van de uitgroei rond je slapen, kan al voor een wereld van verschil zorgen. Wil je geen complete make-over, maar alleen een frisse uitstraling, dan kan je ervoor kiezen om highlights te gebruiken die het dichtste liggen bij je natuurlijke kleur. Dit zorgt meteen ook voor een jeugdig effect.” 

En dan is er nog de populaire, maar tevens gevaarlijke kleur rood. “Alleen als je van nature rood haar hebt, is het geoorloofd om je haar na je veertigste rood te verven. De grijze uitgroei die zich meestal al na twee weken weer aandient is vaak desastreus. Wil je toch per se rood haar? Ook hiervoor geldt weer: kies liever voor highlights om zo een natuurlijk effect te creëren.”

grijze-uitgroei-blond-haar-4

Grijs haar verzorgen

Grijs haar vraagt ook om meer verzorging: “De structuur van je haar is anders en het is vaak weerbarstiger. Om te voorkomen dat je grijze haar vaal lijkt, kun je het beste voor een vochtinbrengende shampoo kiezen. Dit geeft glans aan je haar en voorkomt zo een doffe uitstraling. Gebruik ook altijd een goede (Redken) shampoo, conditioner en masker die zijn afgestemd op jouw haartype.”

Je kunt ook kiezen voor een verf die je haar voedt. Ferry: “Ik ga gewoon ongegeneerd reclame maken, maar Redken Beyond Color houdt bijvoorbeeld rekening met de kleur van je huid. Hij is wat zachter en de extra arganolie in de kleur zorgt tegelijkertijd voor meer glans.”

Vergeet trouwens niet je make-up aan te passen: “Ook hiervoor geldt: hou het fris en ga niet te veel met donkere kleuren aan de slag. En als je kiest voor minerale make-up met een beschermende factor, ben je helemaal goed bezig.” 

Furrow op Instagram