arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
huid-scrubben-zon

Moet je je huid scrubben als je in de zon gaat?

Moet je je huid scrubben als je de zon in gaat? Word je mooier bruin als je van tevoren je huid scrubt?

Elian Brenninkmeijer: “Scrubben zorgt er zeker voor dat je mooier bruin wordt én ook blijft. Toch heeft het totaal geen invloed op de aanmaak van je pigmentcellen.”

De aanmaak van pigment (lees: melanine) vindt namelijk plaats in de cellen in het onderste gedeelte van epidermis. Vanuit daar wordt het pigment langzaam naar de oppervlakte getransporteerd. Door het verwijderen van de dode huidcellen komt het pigment alleen wel beter tot zijn recht.”

“Zodra je in de zon komt maken je cellen pigment aan. Dit is een soort natuurlijk beschermingsmechanisme van de cel. Scrubben of exfoliëren gaat niet diep genoeg en heeft hier dus in eerste instantie geen invloed op, maar wel op hoe je huid er aan de buitenkant uitziet. De verdeling van het pigment is een stuk egaler als het aantal dode huidcellen tot een minimum beperkt is”.

huid-scrubben-zon-2

’s Ochtends scrubben

Als je je huid scrubt, is het advies dit het liefst ’s ochtends te doen. Door het scrubben wordt je gezichts-, en zonnebrandcrème beter opgenomen. Hierdoor is je huid beter beschermd en heb je de hele dag profijt van een stralende en glanzende huid.

Elian: “Vooral tijdens vakantie (en dit geldt ook voor de wintersport!) heeft je huid te lijden onder de invloed van de zon. Een verbrande huid is een stuk kwetsbaarder en door ’s avonds te scrubben heb je kans dat de huid beschadigd wordt. Na een dag zon is het dan ook beter om je huid de mogelijkheid te geven zichzelf weer te herstellen.”

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.19.19

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag een antirimpelpakket winnen ter waarde van 100 euro. Je vindt in dit pakket een scrub, serum, bodylotion en handcrème. Kortom: dus: stel je vraag.

Furrow op Instagram