arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hoeveel crème gezicht

Hoeveel crème moet je gebruiken voor je gezicht?

Hoeveel crème moet je gebruiken voor je gezicht?

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: “Geen enkel gezicht is hetzelfde en dus ook de hoeveelheid crème die je dagelijks moet gebruiken verschilt van persoon tot persoon. Toch is er een standaardeenheid die exact aangeeft hoeveel crème je nodig hebt voor elk afzonder lichaamsdeel, namelijk de finger tip unit.”

Vingertop

Zoals de naam al doet vermoeden geeft je eigen vingertop namelijk precies aan hoeveel crème je moet gebruiken om je gezicht in te smeren. Een finger tip unit staat ongeveer voor 0,5 gram zalf. In bovenstaand schema vind je exact terug hoeveel vingertoppen je nodig hebt. Zo heb je voor je gezicht en hals 2,5 vingertop aan crème nodig, voor je armen 4 vingertoppen en per been (inclusief voet) 8.

Elian: “Vooral bij een zonnebrandcrème is het belangrijk dat je er genoeg van gebruikt. Een simpele berekening met de finger tip unit laat zien dat je wel heel erg veel zonnebrandcrème nodig hebt als je jezelf optimaal wilt beschermen.”

Even een kleine rekensom: voor je hele lichaam heb je ongeveer 40 streepjes nodig. Eén streepje staat voor 0,5 gram crème en laten nu de meeste zonnebrandcrèmes in een flacon van 150 ml zitten. Dat betekent dat je op een zonnige dag elke keer dat je jezelf insmeert ongeveer 20 ml kwijt bent. En aangezien bij een zonnebrandcrème de richtlijn is dat je je om de 2 uur opnieuw moet insmeren, maak je gemiddeld per dag wel een hele flacon op. Als je het tenminste goed wilt doen.

Naast de finger tip unit, vind je ook vaak op de verpakking van je gezichtscrème een indicatie over de hoeveelheid crème die nodig is. Zo staat meestal beschreven hoeveel pompjes er minimaal nodig zijn. En misschien is het bij een hele dure crème waar gemiddeld 30 ml in een potje zit, ook niet helemaal verstandig om je helemaal aan de voorgeschreven vingertop te houden.

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.19.19

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Omdat deze week in het teken staat van de producten van Paula’s Choice kun je met jouw vraag Paula’s Choice Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter winnen ter waarde van 20,90 euro, dus: stel je vraag.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram