arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Schoonheidsspecialiste huidscan

Hoe vaak moet je naar de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling?

Hoe vaak moet je naar de schoonheidsspecialiste? En is het beter om in de zomer even geen gezichtsbehandelingen te plannen?

Schoonheidsspecialiste Evelien Leijten: "Het beste is om elke vier weken een gezichtsbehandeling te laten doen. Maar het hangt er natuurlijk ook helemaal vanaf wat je doel is. Is het puur ter onderhoud dan is één keer per maand voldoende, maar als je specifiek een huidprobleem wilt aanpakken, dan kan het soms ook beter zijn om een aantal behandelingen achter elkaar te plannen."

Wil je een slappe huid verminderen, de conditie van je huid verbeteren of je huid voorbereiden op de zomer, dan kun je ook een kuurverband overwegen. "Door in relatief korte periode zes tot tien gezichtsbehandelingen achter elkaar te plannen, kun je vaak al heel veel (en heel snel!) resultaat bereiken."

In plaats van een zonnebankkuur kan je ook met behulp van mesotherapie je huid voorbereiden op de zon.

Observ500

In ieder geval is 'één keer per zes weken' achterhaald: "Je huid vernieuwt zich in 28 dagen, dus het ligt meer voor de hand om je aan dat proces te houden en elke 4 weken een behandeling te doen."
En als je daarnaast ook nog eens minimaal twee keer per jaar met de Observ500 een scan van je huid laat maken, dan weet je helemaal zeker dat je goed zit. "Het lijkt misschien overbodig om een huidanalyse te laten doen, maar met dit apparaat krijg je toch vaak net iets meer inzicht. En mocht tussentijds de conditie van je huid veranderen, dan kun je daar eventueel het behandeltraject op aanpassen."

Mesotherapie

In aanloop naar de zomer is het sowieso goed om de frequentie van de behandelingen te verhogen: "In plaats van een zonnebankkuur kan je ook met behulp van mesotherapie je huid voorbereiden op de zon. Zeker als je gevoelig bent voor pigmentvlekken kan deze gezichtsbehandeling, al dan niet in combinatie met extra vitamine C, zo veel voor je huid betekenen."

Ik ben van mening dat je met behulp van de juiste gezichtsbehandeling je huid zo kan voorbereiden, dat je beter bestand bent tegen de verschillende weersinvloeden (zon, zee, strand) en zo kan voorkomen dat je aan het eind van de zomer met een slechte huid opgescheept zit.

Peeling in de zomer

Zelfs een peeling behoort tot de mogelijkheden: "Een peeling wordt vaak afgeraden in de zomer, maar als je het op de juiste manier doet, kun je met deze behandeling zelfs voorkomen dat je verbrandt door de zon."

Wel of geen peeling, een zonnebrandcrème is onmisbaar: "Elke dag minimaal factor 30. En een dikke laag, zodat je ook echt goed beschermd bent tegen de zon. Je zou ook nog supplementen kunnen slikken om je huid te verstevigen. Ook hiervoor geldt: hoe beter je huidconditie, hoe beter je bestand bent tegen de zon. Het is misschien preken voor eigen parochie, maar ik ben van mening dat je met behulp van de juiste gezichtsbehandeling je huid zo kan voorbereiden, dat je beter bestand bent tegen de verschillende weersinvloeden (zon, zee, strand) en zo kan voorkomen dat je aan het eind van de zomer met een slechte huid opgescheept zit."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram