arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dermaroller

Hoe vaak mag je de dermaroller gebruiken?

Hoe vaak mag je de dermaroller gebruiken? En kan het zijn dat als je hem te veel gebruikt dat het juist schadelijk is voor je huid?

Huidtherapeute Delia Erdogan: "De dermaroller is er in verschillende lengtes; de 0,2 mm en 0,3 mm zijn speciaal voor thuisgebruik en de 0,5 mm, 1,0 mm, 1,5 mm en 2,0 mm mogen in principe alleen in een professionele salon worden gebruikt."

De lengte van jouw dermaroller speelt een belangrijk rol in hoe vaak je hem daadwerkelijk kunt gebruiken. "In het begin kun je een dermaroller van 0,2mm of 0,3 mm zonder problemen elke dag gebruiken zonder schade toe te brengen aan de huid."

Herstellen

Afhankelijk van het huidprobleem zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. "Met behulp van de dermaroller maak je minuscule gaatjes in je huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Die microtrauma's zie je misschien niet altijd aan de buitenkant, maar ook al ben je na afloop niet rood, hou er dan toch rekening mee dat je huid tijd nodig heeft om zich te kunnen herstellen."

Probeer dan ook je enthousiasme enigszins te temperen: "Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden; welk huidtype je hebt (gevoelig!) en natuurlijk welk probleem je wilt oplossen. In het begin is het advies om de dermaroller gemiddeld 3 keer per week te gebruiken. Zodra de conditie van je huid dusdanig verbeterd is of het probleem verminderd is, kun je overstappen op één keer per week, puur als onderhoud."

Gevoelige huid

Vergeet niet om een serum te gebruiken: "De dermaroller zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Door het gebruik van je producten aan te passen kun je eventuele huidproblemen zoals een slappe huid, pigmentvlekken of zelfs striae heel gericht behandelen."

Hou er trouwens wel rekening mee dat de dermaroller ook van invloed kan zijn op de barrièrefunctie van de huid. Delia: "Hierdoor ben je ook gevoeliger voor de zon. Natuurlijk moet je altijd een zonnebrandcrème gebruiken, maar vooral in een periode dat je de dermaroller intensief gebruikt, is het goed om er extra alert op te zijn en je misschien net iets vaker in te smeren of een hogere factor te gebruiken."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram