arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
nadelen-fillers-1

Hoe krijg je vollere lippen zonder een onnatuurlijk resultaat?

Hoe krijg je vollere lippen zonder een onnatuurlijk resultaat?

Bij een onnatuurlijk resultaat is er in de meeste gevallen sprake van te veel fillers. Esthetisch arts Stephan Marks: “In alle eerlijkheid heeft het meestal te maken met de hoeveelheid product dat er gebruikt is bij de behandeling. Hoe meer fillers je gebruikt, hoe groter de kans is dat het onnatuurlijk lijkt.”

Meestal is één verpakking Juvéderm Smile dan ook meer dan genoeg. “Voor het opvullen van de lippen is 0,55 ml eigenlijk altijd voldoende, op een enkele uitzondering na. Gebruik je meer dan dat dan creëer je al snel ‘onnatuurlijk opgevulde lippen’. Maar het komt ook voor dat dat juist de wens is. Dat er bewust wordt gekozen voor een onnatuurlijk resultaat.”

Accentueren lippenrand

Er is trouwens een verschil tussen het opvullen van je lippen en het accentueren van het randje van je lippen: “Het verscherpen van de contouren van je lippen met fillers oogt al snel onnatuurlijk. Het heeft wel een toegevoegde waarde als er sprake is van verticale rokerslijntjes. Door fillers in de rand te plaatsen kun je namelijk de verticale rimpels op je bovenlip enigszins verminderen.”

Het opvullen van de lippen blijft uiteindelijk een van de moeilijkste behandelingen. “De lippen zijn zo’n belangrijk onderdeel van je gezicht, dat er eigenlijk geen ruimte is voor fouten. De scheidslijn tussen een natuurlijk resultaat en opgevulde lippen is zo dun. Zodra je ziet dat het opgevuld is, is het eigenlijk al niet mooi meer.”

Bovenlip vs. onderlip

Ook de verhoudingen spelen een belangrijke rol: “Bij het opvullen moet je altijd de natuurlijke verhoudingen van de lippen respecteren. Vooral als er te veel fillers in de bovenlip zijn geïnjecteerd, geeft dit al snel een onnatuurlijk resultaat.”

Op zich niet zo verwonderlijk aangezien de bovenlip sneller volumeverliest dan de onderlip: “De bovenlip wordt vaak ook eerder dunner en valt dan ook eerder op in het verouderingsproces. Toch is het belangrijk om zowel de bovenlip als de onderlip op te vullen. Juist om voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat te zorgen.”

Een andere fout die je kan maken is het plaatsten van te veel fillers aan de zijkant van je lippen. “Je lip loopt altijd aan het uiteinde iets meer terug. Dat heeft in principe niks met leeftijd te maken, maar is de natuurlijke vorm van je lip. Hoe meer fillers je aan de zijkant plaatst, hoe onnatuurlijker het geheel oogt.”

Mondhoeken

In tegenstelling tot je mondhoeken: “Het is wel belangrijk om ook aandacht te besteden aan het gebied rondom je lippen.” Het is dan ook een gemiste kans als de mondhoeken niet worden meegenomen. “Het is belangrijk om bij het opvullen van je lippen ook de mondhoeken enigszins te liften. Door het volumeverlies hier te corrigeren, creëer je meteen een natuurlijke glimlach en zorg je voor een vriendelijke uitstraling.”

De vorm van je lippen is persoonsafhankelijk en het blijft lastig (onmogelijk) om met behulp van fillers de vorm van je lippen te veranderen. Stephan Marks: “Je kan volume toevoegen, maar je moet niet de illusie hebben dat je na de behandeling ineens met de lippen van Angelina Jolie door het leven gaat. Zo werkt het niet. Vergelijk het met de vorm van je gezicht: je krijgt ook niet ineens het gezicht van Angelina Jolie door lukraak fillers in je wangen te plaatsen.”

En ook de zwelling is van invloed op het eindresultaat. “Tijdens de behandeling kan het zijn dat je lippen zo erg opzwellen dat het lastig is om de symmetrie te bepalen. Daarom is het wat mij betreft zo goed om zeker de eerste behandeling in meerdere sessies te laten verlopen. Hiermee voorkom je dat de verhoudingen niet helemaal meer gelijk lopen.”

Furrow op Instagram