arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Benen voorbereiden lente

Hoe bereid je je benen voor op de lente?

Het heeft even geduurd, maar het is officieel LENTE! De lucht is blauw en de vogeltjes fluiten en dus is het moment aangebroken om je huid voor te bereiden op de zomer. En met name je benen kunnen wel wat extra aandacht gebruiken (rokjesdag!). Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "In plaats van je benen in één keer met de zon te confronteren kun je de voorjaarszon juist goed gebruiken om je huid alvast gedoseerd te laten wennen. En op deze manier zelfs een zonneallergie tijdens de (zomer)vakantie voorkomen."

En vaak liggen er nog wel wat herstelwerkzaamheden van de winter te wachten: "De huid van je benen bevat relatief weinig talgklieren, waardoor je benen vaak erg droog zijn." An sich niks mis mee, maar een droge huid kan snel veranderen in een geïrriteerde huid. "Maak er vanaf nu een gewoonte van om na het douchen je benen in te smeren met een ongeparfumeerde, vette crème of zalf. Daarmee geef je de vetten die je net hebt weggewassen weer terug aan je huid."

Olie

Gebruik bij voorkeur een zeep op oliebasis en als je in bad gaat, voeg dan een verzorgende badolie toe. "Water droogt je huid ook uit, dus probeer de tijd in bad of onder de douche te beperken. En als je benen in-en indroog zijn dep je huid dan droog, in plaats van te wrijven. Het lijken details, maar die kunnen wel een wereld van verschil maken."

Scrubben

Besteed je tijd onder de douche nuttig door je benen twee keer per week te scrubben. "Het liefst met een milde verzorgende exfoliant. Er is trouwens geen brute kracht voor nodig, voorkom dat je gaat schrobben. En is je huid zo uitgedroogd dat je barstjes ziet, smeer dan na afloop je benen in met een verzorgende bodylotion of beschermende zalf."

Zonnebank

Hoe aanlokkelijk ook, het is in ieder geval geen goed idee om in voorbereiding op rokjesdag onder de zonnebank te gaan. "De stralen van een zonnebank lijken op die van de zon, maar zijn toch net iets anders. Zo bestaat het uv-licht van een zonnebank voornamelijk uit uva, wat er wel voor zorgt dat je benen een bruine kleur krijgen, maar deze pigmentatie is van korte duur en zeer schadelijk voor je huid."

In het kader van 'melkflessen' kun je wel andere maatregelen nemen om je benen voor te bereiden op de lente: "Een bleke huid is ook vaak een kwestie van een slechte doorbloeding. In plaats van onder de zonnebank te duiken, kun je ook voor een bindweefselmassage kiezen om de doorbloeding te stimuleren en extra vitamine D te slikken."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram