arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hangende mondhoeken behandelen

Hangende mondhoeken behandelen

Door mijn hangende mondhoeken krijg ik steeds vaker te horen dat ik chagrijnig kijk. Is er iets wat ik kan doen om dit te behandelen?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Volumeverlies rond je mond kan ervoor zorgen dat je mondhoeken gaan hangen, maar ook de depressor anguli oris (spier die van je mondhoeken naar je kaaklijn) loopt kan één van de achterliggende oorzaken zijn. Met behulp van botox of fillers kun je relatief makkelijk hangende mondhoeken behandelen. "Of een combinatie van beide."

Opvullen mondhoeken met fillers

Als volume- of vetverlies de oorzaak is, dan kan je ervoor kiezen om je mondhoeken met fillers op te vullen. "Bij de behandeling van de neus-lippenplooi of de marionettenlijn zijn de mondhoeken vaak onderdeel van de behandeling. Maar je kan er ook voor kiezen om alleen de mondhoeken op te vullen. Het is alleen wel belangrijk om niet te veel filler in je mondhoek te plaatsen, anders kan het voor een onnatuurlijk resultaat zorgen."
Ook bestaat er het risico op een onderhuids knobbeltje: "Rond je mond moet je altijd voorzichtig zijn en nooit te veel fillers gebruiken. Omdat je in dit gebied veel beweegt (praten, eten, drinken en lachen) kan het zijn dat de filler zich opstapelt, waardoor er een ophoping ontstaat."

Botox

En dan kun je ook nog de depressor anguli oris met botox behandelen. Stephan: "De spier die van je mondhoek naar je kaaklijn loopt, kan je mondhoeken naar beneden trekken. Door deze met botox te behandelen gaan je mondhoeken weer iets omhoog staan." Ook voor deze behandeling geldt dat hij niet helemaal zonder risico is: "Als je verkeerd prikt kan botox kan voor een afhangende mondhoek of een scheve lach zorgen."

Ook een combinatie van botox en fillers is mogelijk: "Soms zijn alleen fillers voldoende, soms alleen botox, maar als er sprake is van volumeverlies én de depressor anguli oris die de mondhoeken naar beneden trekt, dan kan allebei nodig zijn."

Resultaat

In principe heb je ongeveer 9 tot 12 maanden plezier van de behandeling: "Het gebied rond je mondhoeken is minder afbraakgevoelig, waardoor het resultaat van je filler langer zichtbaar blijft. Voor botox geldt dat het ongeveer 3 tot 6 maanden effect heeft."

Kosten mondhoeken behandelen

En dan zijn er nog de kosten: "Voor botox in je mondhoeken moet je rekening houden met ongeveer 100 euro." Hoeveel je exact moet betalen voor het opvullen van je mondhoeken met fillers is wat moeilijker tevoren in te schatten. "Het hangt er ook helemaal vanaf of het een losse behandeling is of onderdeel van bijvoorbeeld het opvullen van je lippen of fillers rond je mond."

Furrow op Instagram