arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezicht-waxen-2

Is gezicht waxen slecht voor je huid?

Is gezicht waxen slecht voor je huid?

Patricia Geurtsen, Soap Treatment Store: “Nee, in principe kan waxen geen kwaad, maar je moet wel rekening houden met welke producten je gebruikt en natuurlijk ook met de conditie van je huid. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld door het gebruik van vitamine A-zuurcrème gevoelig op de waxbehandeling reageert.”

Ook medicijnen, zoals antibiotica kunnen ervoor zorgen dat je huid anders reageert. “Bij het waxen van je gezicht wordt natuurlijk gebruikgemaakt van warmte. Het kan zijn dat je huid hierdoor gevoeliger is. Het is heus niet schadelijk, maar je moet er wel op letten.”

Gevoelige huid ontharen

Bloedverdunnende en huidverdunnende medicatie zijn trouwens wel een reden om het ontharen van je gezicht even uit te stellen. “Bij medicijnen is het meestal zo dat de doseringen wat hoger ligger, en dit kan wellicht een reden zijn om niet te waxen.”

Couperose hoeft niet betekenen dat je voortaan met donsharen op je gezicht door het leven moet te gaan. “Couperose komt meestal op wangen voor en daar heb je meestal weinig haartjes. Het gaat toch vooral om het ontharen van je bovenlip, kin en rond de wenkbrauwen. Het kan zijn dat je huid na afloop van de behandeling iets roder is, maar dit is meestal van korte duur en trekt vanzelf weer weg.”

gezicht-waxen-1

Thuis ontharen

Als je thuis met waxstrips aan de slag gaat, is de kans trouwens wel aanwezig dat je niet helemaal ongeschonden uit de strijd komt. “Om huidbeschadiging, ontstekingen en ingegroeide haren te voorkomen, is het belangrijk dat je van tevoren je huid goed reinigt en ook desinfecteert. En of je dat thuis trouw doet, is altijd maar de vraag.”

Ook de wax bepaalt hoe je huid op de behandeling reageert. “Voor het ontharen van je gezicht werken we met azuleenwax. De ingrediënten zijn natuurlijk ook van invloed op hoe je huid reageert. Daarom vind je in deze wax kamille, wat een ontstekingsremmende werking heeft.”

Onbedoeld of niet, door het waxen van je gezicht worden dode huidcellen automatisch verwijderd, waardoor je na afloop gevoelig bent voor de zon: “Gebruik na afloop altijd een zonnebrandcrème om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen.”

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram