arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gelnagellak

Is gelnagellak slecht voor je nagels?

Gelnagellak is zo makkelijk, maar na afloop zijn mijn nagels zo dun en breken ze sneller af. Ik vraag me af of het niet slecht is voor je nagels?

Nagelspecialist Samantha Akloe, All Daring: “Met gelcolor heb je in principe twee weken geen omkijken naar je nagels, maar als je hem niet op de juiste manier verwijdert, is de kans op broze (en breekbare) nagels groot.”
En dat ligt meestal niet aan de nagellak. “Goedkope merken kunnen agressieve ingrediënten bevatten waardoor je nagels beschadigd worden, maar meestal is de manier waarop je de gelnagellak eraf haalt de boosdoener.”

Te weinig geduld en tegen beter weten in, de gelnagellak er toch aftrekken, zorgen ervoor dat je nagels kwetsbaarder worden. “Het is echt essentieel dat je hem losweekt met behulp van de OPI Expert Touch, een remover die speciaal ontwikkeld is om gelnagellak te verwijderen zonder je nagels te beschadigen." Zie artikel: gelnagellak verwijderen.

Nagels verzorgen

Maar zelfs als je de gelcolor er zorgvuldig van afweekt, zul je na afloop je nagels goed moeten verzorgen. “Twee keer per dag een verzorgende nagelriemolie, een verzachtende handcrème en in de periode dat je geen gelcolor gebruikt, doe je er verstandig aan om een nagelverharder te smeren.”

Rust, reinheid en regelmaat: “Breng de eerste keer twee lagen nagelverharder aan en dan om de dag nog een extra laag. Na een week verwijder je alle nagelverharder en herhaal je het proces nog een week. Op deze manier kunnen je nagels optimaal herstellen.”

Maar je kunt het probleem ook gewoon negeren en een nieuwe laag gelcolor aanbrengen. “Het ligt aan de kwaliteit van je nagels hoe vaak je gelcolor kunt herhalen. Als je hele sterke nagels hebt, is er niks op tegen om opnieuw gelnagellak aan te brengen. Maar zijn je nagels dun, broos en breekbaar, dan is het vaak beter om af en toe een pauze in te lassen.”

Gelnagels verzorgen

En tussentijds je nagels verzorgen voorkomt een hoop ellende achteraf. "Zelfs met gelcolor op kan je nog wel je nagels gezond houden en verzorgen met nagelriemolie en handcrème. En eventueel ook nog de OPI cuticle treatment tussendoor. Dat 'twee weken geen omkijken naar', moet je eigenlijk niet heel letterlijk nemen."

Furrow op Instagram