arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Peeling in de zomer

Is een fruitzuurpeeling tijdens de zomer veilig, of niet?

Ik wil graag een fruitzuurpeeling doen, maar deze behandeling wordt afgeraden in de zomer. Is er een (beter) alternatief?

Huidtherapeute Julia Ahmed: "Bijna alle gezichtsbehandelingen kun je in de zomer doen: microdermabrasie, mesotherapie en zelfs een (fruitzuur)peeling. Het gaat er alleen om dat je je huid na de behandeling heel erg goed beschermt tegen de zon. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je na afloop meteen naar het strand rent."

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een peeling kan zelfs goed zijn in de zomer. "Het ligt natuurlijk ook aan het soort peeling, maar als je voor een milde variant kiest, kan een peeling er ook voor zorgen dat je dieper en egaler bruin wordt. Plan de behandeling bij voorkeur aan het eind van de dag, of in de avond, zodat je je huid daarna minimaal 12 uur de tijd geeft om te herstellen. En de volgende ochtend natuurlijk wel je huid goed beschermen tegen de zon."

Goed beschermen betekent minimaal factor 30 en je om de twee uur opnieuw insmeren. "Net na een peeling is je huid extra gevoelig voor de zon. Het zou zonde zijn om het effect van de behandeling meteen weer teniet te doen door je huid niet te beschermen."

Laserbehandeling in de zomer

De alternatieven zijn ook niet altijd even geschikt. "De ClearLift is geen probleem, maar bij ablatieve laserbehandeling zoals bijvoorbeeld de Erbium of YAG laser is het een heel ander verhaal. Dan zul je na afloop echt heel voorzichtig moeten zijn. Zelfs als je geen zonaanbidder bent is het de vraag of je deze laserbehandelingen niet gewoon beter kan uitstellen tot na de zomer."

Hetzelfde geldt voor IPL/OPL: "Je kunt heus wel her en der couperose behandelen, maar het blijft beter om deze behandeling in de herfst of winter te plannen. In de zomer is het risico op pigmentverschuivingen gewoon heel groot."

En zelfs als je geen gezichtsbehandeling in de planning hebt staan, is het goed om zo veel mogelijk in de schaduw te zitten. "Het is zo zonde om je in de herfst en winter bezig te houden met herstelwerkzaamheden, om vervolgens in de zomer weer massaal de zon op te zoeken."

Furrow op Instagram