arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cryolipolise

Cryolipolyse: vet bevriezen met kou

Ik hoor steeds meer verhalen over het bevriezen van je vetcellen. Deze behandeling schijnt een alternatief te zijn voor liposuctie, maar is het net zo goed? Is het veilig en wat zijn de ervaringen?

Cosmetisch arts Patrice Visser: “Cryolipolyse is een behandeling waarmee je oppervlakkig vet kan verwijderen met behulp van kou. Door het bevriezen kun je hardnekkig vet op je buik, heupen (love handles!), de binnen- en buitenkant van je dijen, knieën, rug en onderkin verminderen.”

Tijdens de behandeling wordt het oppervlakkige vet een uur lang gekoeld, waardoor je vetcellen uiteindelijk een temperatuur bereiken van 2 tot 4 graden. “Door het kristalliseren gaan je vetcellen niet kapot, maar veranderen ze van vorm. In combinatie met een intensieve massage na afloop, ontstaat er een natuurlijk proces (apoptose) waarin je lichaam gedurende 8 tot 12 weken na de behandeling de behandelde vetcellen vanzelf opruimt.”

Liposuctie

De behandeling wordt vaak vergeleken met liposuctie, maar de behandelingen totaal verschillend. Patrice: “Cryolipolyse is een niet-invasieve behandeling waar bijvoorbeeld geen mes aan te pas komt. Hierdoor is de behandeling niet alleen minder pijnlijk, maar de herstelperiode ook een stuk korter. In tegenstelling tot bij liposuctie hoef je na afloop bijvoorbeeld geen corset te dragen en kun je in principe ook gewoon weer aan het werk.”

Resultaat

De behandeling zelf duurt ongeveer 60 minuten, maar op het resultaat zul je (helaas) langer moeten wachten. “Meestal zie je na 8 weken enig verschil, maar het eindresultaat is pas echt na 16 weken zichtbaar.” Dat het proces zolang duurt heeft ook voordelen: “Doordat de afvoer van vetcellen zo geleidelijk verloopt heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan te passen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je na afloop geconfronteerd wordt met een slappe huid.”

En als je vetcellen dan zijn afgevoerd, hoef je je geen zorgen te maken dat ze weer terugkomen. “Het resultaat van Cryolipolyse is permanent. Eenmaal verwijderde vetcellen komen niet meer terug, maar het is wel belangrijk om op gewicht te blijven."

Kosten Cryolipolyse

“Je betaalt per zone gemiddeld 375 euro. Meestal kun je wel rekenen op korting zodra je meerdere zones laat behandelen. Het totaalbedrag is dus ook vaak afhankelijk van het aantal zones. Iedereen is anders, maar één behandeling is meestal voldoende om ‘hardnekkig vet’ af te voeren.”

Voor meer informatie over deze behandeling kun je terecht op de website van Patrice Visser.

Furrow op Instagram