arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
concealer-tips-2

Moet je concealer altijd een tint lichter zijn dan je huidskleur?

Moet je concealer een tint lichter zijn dan je huidskleur?

Gigi Bowmer, Global Make-Up Artist Estée Lauder Benelux: “Als je een concealer gebruikt voor het camoufleren van donkere kringen onder je ogen, dan is het inderdaad belangrijk om een kleur te kiezen die minimaal één tint lichter is dan je huidskleur. Maar gebruik je diezelfde concealer juist voor het egaliseren van je huid of het verbergen van vlekjes en andere oneffenheden, dan is het juist weer belangrijk om dezelfde kleur te kiezen als je eigen huid, of zelfs een fractie donkerder.”

Na een slechte nacht kun je er met behulp van een concealer al snel voor zorgen dat je er een stuk stralender uitziet: “Gebruik in je ooghoek een iets lichtere tint concealer, dat zorgt meteen voor een minder vermoeide blik. Tip: probeer trouwens niet je wallen te bedekken. Trek met behulp van een concealer het licht naar je ogen toe en zorg zo voor glans. Dat is belangrijker dan dekkend.”

Wil je een vlekje in je gezicht camoufleren, dan is het juist weer belangrijk dat je geen lichte concealer gebruikt. Gigi: “Wil je je huid egaliseren, kies dan eerder voor een foundation. Een concealer is namelijk niet altijd even dekkend en heeft een lichte structuur. Hierdoor kan het zijn dat zo’n vlekje juist extra opvalt. Eventueel kun je nog een beetje concealer met je foundation mengen.”

concealer-tips-1

Concealer tips

Heb je behalve donkere kringen ook nog eens fijne lijntjes onder je ogen dan zou je je concealer met je oogcrème kunnen mengen: “Hiermee zorg je voor extra hydratatie en voorkom je dat fijne lijntjes door het gebruik van de concealer extra opvallen. Breng het deppend aan met je vingers, of met een wattenstaafje. Gebruik vooral niet teveel en werk in laagjes. Op deze manier hou je het luchtig.”

Maak vooral niet de fout door een dikke laag foundation op je wallen aan te brengen: “De huid onder je ogen is vier keer dunner en vraagt echt om een andere aanpak. Door te veel foundation onder je ogen te gebruiken, creëer je een plat vlak en geef je je huid geen diepte.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Medik8 Red Alert winnen ter waarde van 38,50 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram