arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Chemische peeling mislukt

Chemische peeling mislukt?

Is er een kans dat een chemische peeling mislukt als je je huid van tevoren niet goed voorbereidt?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Een goed begin is het halve werk en het is belangrijk om je huid een aantal weken voor de behandeling voor te bereiden om zo de risico's tot een minimum te beperken."
Door je huid thuis voor te bereiden voorkom je bijvoorbeeld dat je pigmentcellen door de prikkeling van de chemisch peeling ontregeld raken. "Met behulp van onder andere hydrochinon en vitamine A-zuurcrème breng je als het ware je pigmentcellen 'in slaap' om zo de kans op donkere verkleuringen (post inflammatie hyperpigmentatie) te verminderen."

Daar komt bij dat een goede voorbereiding er ook voor zorgt dat de chemische peeling beter verloopt. "Als je huid goed gehydrateerd is, penetreert de vloeistof beter en egaler. Hierdoor kan je tijdens de behandeling ook nauwkeurig bijhouden hoe de chemische peeling verloopt. Als hij niet goed gehydrateerd is, is het soms lastig om de huid te lezen, oftewel om exact te bepalen hoe diep je zit."

Voorbereiding chemische peeling

Hoe lang je moet voorbereiden is afhankelijk van een aantal factoren: "Je huidtype (én de kleur van je huid) en natuurlijk het soort peeling."
Voor een fruitzuurpeeling is bijvoorbeeld geen voorbereidingstijd nodig, maar zodra het om medische peeling gaat, moet je soms wel rekening houden met een aanloopperiode van 6 tot wel 18 weken: "Twee keer per dag je huid reinigen, scrubben, dode huidcellen verwijderen, vitamine A-zuurcrème, hydrochinon en natuurlijk kan ook een zonnebrandcrème niet ontbreken."

Het is trouwens ook de bedoeling om in de weken voor de behandeling de zon zo veel mogelijk te vermijden: "Dit heeft ook weer alles te maken met het stabiliseren en onder controle houden van je pigmentcellen."

En tenslotte is er de reden om de talgproductie te onderdrukken. Talg remt niet alleen de opname van de producten die zo noodzakelijk zijn in de aanloopperiode, maar na de chemische peeling kan hij ook weer voor pigmentvlekken zorgen. "Allerlei redenen om ook de talgproductie onder controle te krijgen."

Eindresultaat

Hoe beter je voorbereiding, hoe kleiner de kans dat je chemische peeling mislukt: "De producten stimuleren de aanmaak van collageen en elastine en dit komt het herstel van je huid en het eindresultaat van je chemische peeling alleen maar ten goede."

Furrow op Instagram