arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bio-oil-gezicht-2

Mag je Bio-Oil écht op je gezicht gebruiken?

Mag je Bio-Oil écht op je gezicht gebruiken? Krijg je daar geen puistjes van?

Bianca van Felius, productexpert Bio-Oil: “Het blijft vaak toch een raar idee om olie op je gezicht te smeren. Toch is er geen enkele reden om het niet te doen. Bio-Oil is een dunne en fijne olie, die in principe snel door de huid wordt opgenomen. Hierdoor kun je de olie gewoon voor je gezicht gebruiken, zelfs twee keer per dag. Je krijgt er echt geen puistjes van en zult zelfs merken dat je huid beter gehydrateerd én egaler wordt.”

Ondanks dat het een olie is, wordt hij wel makkelijk (en snel) door de huid opgenomen. Toch blijft het wel belangrijk om niet meer olie te gebruiken dan de huid toelaat. Bianca: “Het maakt niet uit of een olie vet is, het gaat vaak om de hoeveelheid olie die je gebruikt. Je hebt namelijk maar één klein druppeltje nodig voor je hele gezicht. Hierdoor voorkom je dat je met een vet gezicht rondloopt.”

bio-oil-gezicht

Bio-Oil gezicht

En er zijn ook trucjes om ervoor te zorgen dat de olie sneller door de huid wordt opgenomen: “Het is belangrijk om de olie niet met een veeg aan te brengen, zoals je dat misschien met een crème zou doen. Masseer het in je huid. Om te voorkomen dat je toch te veel gebruikt, is het het beste om eerst een heel klein beetje olie te gebruiken. Als je niet genoeg hebt, dan kun je altijd nog een beetje meer nemen. Maar dit geldt trouwens niet alleen voor een olie, maar ook voor een gewone gezichtscrème.”

En wat niet iedereen weet is dat een olie multi-inzetbaar is. “De meeste mensen die een olie gebruiken, zijn met het product begonnen vanwege een (huid)probleem: jeukende ellebogen, droge scheenbenen of tijdens de zwangerschap om striae te voorkomen. Maar als je het dan toch voor je benen gebruikt, smeer je vaak snel ook nog even je armen in, en je handen. Laatst heb ik zelfs Biol-Oil gebruikt als make-upremover voor mijn mascara. Uiteindelijk smeer je gewoon je hele lichaam in, en dus ook je gezicht.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag het No7 Lift & Luminate Day & Night serum winnen ter waarde van 29,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

 

Furrow op Instagram