arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bindweefselmassage-botox-fillers-1

Mag je bindweefselmassage doen als je met fillers of botox behandeld bent?

Mag je een bindweefselmassage doen als je met botox of fillers behandeld bent?

Agnieszka Kadula: “Het is juist goed om bindweefselmassage te laten doen als je botox of fillers gebruikt. Het is, in mijn ogen, zelfs bijna verplicht. Alleen wel belangrijk om een aantal dagen te wachten tot na de behandeling en bijvoorbeeld eerst de botox te laten inwerken. En je moet ook weten wat je moet doen. Niet iedereen kan zomaar een bindweefselmassage uitvoeren als er botox of fillers in het spel zijn.”

Bindweefselmassage fillers

Vooral na een behandeling van je wallen komt bindweefselmassage juist van pas. “Er is een kans dat als je fillers onder je ogen laat plaatsen, je na de behandeling last hebt van zwelling en pafferige ogen.” In die situatie komt bindweefselmassage dan ook goed van pas. “Bindweefselmassage wordt ook vaak onder de ogen gedaan. Je hoeft niet bang te zijn dat de filler wordt weggemasseerd, hij wordt juist beter verdeeld. Daarnaast wordt je huid strakker en het resultaat is dus ook mooier.”

En de bindweefselmassage heeft ook een gunstige invloed op de zwelling. “Door de massage stimuleer je de vochtafvoer en worden afvalstoffen versneld afgevoerd.”

Bindweefselmassage botox

Hetzelfde geldt voor botox. Vooral als je langere tijd botox gebruikt, kun je volgens Agnieszka eigenlijk niet zonder bindweefselmassage. Botox is hoe dan ook van invloed op je spieren. Met behulp van bindweefselmassage hou je de spieren actief en voorkom je bijvoorbeeld ook dat je spieren gaan hangen. Juist als je regelmatig botox gebruikt kun je met massage je spieren in goede conditie houden.”

“Je gezicht bestaat niet alleen uit huid, maar ook uit spieren, bindweefsel en uit vet. En zonder beweging van de spieren, verandert ook je gezicht. Met bindweefselmassage stimuleer je de bloedtoevoer naar de spieren en voorkom je verklevingen in je gezicht.”

Dat betekent trouwens nog niet dat je direcht na je behandeling met botox of fillers een uitgebreide bindweefselmassage moet ondergaan. “Wacht minimaal één week met bindweefselmassage tot na je botoxbehandeling. Met fillers moet je zelfs nog langer wachten, ongeveer twee weken.”

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse winnen ter waarde van 23,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram