arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
beste-selftanner-winter-1

Wat is de beste selftanner voor in de winter?

Ik ben echt zo bleek, maar wil de zonnebank vermijden. Welke selftanner kun je het beste gebruiken? En is er nog iets wat ik kan doen voor een mooi kleurtje?

Visagist Mari van de Ven: “Je hoeft tegenwoordig echt niet meer naar de zonnebank te gaan voor een mooie teint. Met een goede zelfbruiner creëer je dezelfde kleur. Ik zweer zelf bij de tanning spray van Marc Inbane. Je kunt hem voor je gezicht gebruiken, maar ook voor je lijf.”

En over vlekken en een oranje gezicht hoef je je ook geen zorgen meer te maken: “Dat is iets uit het verleden. Het gaat er vooral om dat je niet te enthousiast met je selftanner aan de slag gaat. Voorzichtigheid is geboden. Je hebt het namelijk helemaal zelf in de hand hoe de kleur wordt. Wil je een natuurlijke kleur, dan moet je natuurlijk niet drie of vier dagen achter elkaar sprayen. Dan kun je er donder op zeggen dat het te donker wordt.”

Deze tannig spray kun je trouwens voor je hele lichaam gebruiken: “Met behulp van een handschoen kun je hem heel goed verdelen. Je wast hem er dan binnen een aantal dagen heel langzaam af.” 

beste-selftanner-winter-2

Durf je echt geen selftanner te gebruiken, dan biedt een bronzer uitkomst in donkere dagen. “Met een bronzer, een blush en highlighter kun je ook kleur aan je gezicht geven. Durf te kiezen voor een blush die opvalt, bijvoorbeeld voor een roze, rode, zalm of roestbruine kleur. Het gaat trouwens niet om het aanbrengen van veel kleur, maar om het aanbrengen van kleur op de juiste plekken.”

“Vergeet ook je hals en handen niet mee te nemen en probeer zo te voorkomen dat je gezicht bruin wordt en de rest licht blijft.”

Foundation

Gebruik trouwens geen foundation voor het toevoegen van kleur aan je gezicht. “Een foundation is alleen bedoeld om oneffenheden te camoufleren en voor het egaliseren van je teint. De natuurlijke kleur van je gezicht moet juist het uitgangspunt voor de kleur van je foundation zijn.”

Voor het aanbrengen van kleur (maar ook voor foundation!) is het belangrijk om vanbuiten naar binnen te werken. Mari: “Dus van de haargrens richting de neus. Op deze manier oogt de kleur zachter en daardoor natuurlijker.”

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Furrow op Instagram